Група зеків-"вагнерівців" втекла з-під Бахмута і зайнялася бандитизмом у РФ - на їхньому рахунку вбивства, пограбування і зґвалтування

Росія продовжує активне вербування ув'язнених на війну проти України. Причому під час відбору пріоритет надають злочинцям, засудженим за тяжкі злочини, передають Патріоти України.

Окупанти, що потрапили в Україну, набрані власником групи "Вагнер" Євгеном Пригожиним, не лише беруть участь у бойових діях як "гарматне м'ясо", а й скоюють безліч злочинів проти цивільного населення. Про це повідомляє "24 канал" із посиланням на джерела в українських спецслужбах.

Завербовані Росією ув'язнені створюють серйозні проблеми для мешканців тимчасово окупованих територій. Деяким терористам вдається втекти з позицій та навіть повернутися до Росії. Деяких дезертирів затримують, а частина потрапляє до окупованих міст і продовжує вчиняти злочини проти мирного населення.

На початку жовтня частина взводу, що складається із зеків-"вагнерівців" і брала участь у спробах захоплення Бахмута, втекла. Із 12 осіб затримали трьох. Однак до затримання злочинці в Донецьку вбили та пограбували двох чоловіків. Також відомо, що вони скоїли низку зґвалтувань.

Крім того, зеки, що втекли, вчиняють злочини і на території Росії, незважаючи на те, що Пригожин обіцяв диктатору Володимиру Путіну, що жоден ув'язнений не повернеться додому живим і не загрожуватиме росіянам.

Про те, що під Бахмутом сталася втеча чималої групи особливо небезпечних злочинців, російські поліцейські дізналися лише через два тижні після того, як "вагнерівці" опинилися в Росії. Оскільки співробітники ФСБ майже не стежать за безпекою кордону між Росією і тимчасово окупованими територіями поза трасами, усім злочинцям вдалося проскочити повз них по полях і дістатися Воронежа.

У РФ зеки увірвалися до квартири однієї з жінок, зґвалтували її та пограбували. І поки поліцейські навіть не здогадувалися, що в Росії почала діяти вкрай небезпечна банда, зеки з'явилися в Москві, де вчинили не менше двох вбивств та пограбували магазин.

"Здогадуватися про те, що йдеться саме про втікачів-"вагнерівців", поліцейські розпочали лише 26 жовтня, коли змогли встановити місцезнаходження банди та зловити одного з її членів. Утім тепер пошуки зеків можуть у рази ускладнитися, адже вони "залягли на дно", – повідомили у спецслужбах.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...