Грибаускайте заявила, що ніхто не очікував такого масштабу звірств від окупантів, і назвала РФ "Путінстаном"

Колишня президентка Литви Даля Грибаускайте прокоментувала підсумок ста днів війни Росії проти України, наголосивши, що наша країна показала всьому світу свою міць у боротьбі з агресором. За її словами, ніхто не очікував такого звірства від росіян, від 24 лютого розуміння безпеки та сусідства змінилося, передають Патріоти України.

РФ політикиня назвала "Путінстаном", а її народ – кривавими убивцями, з якими не хочеться мати майбутнього. Думкою вона поділилася в інтерв’ю ведучій "1+1" Наталії Мосейчук.

"Ми на усе це дивилися, сприймали близько до серця, намагалися допомагати так багато, скільки можемо. Ці перші 100 днів усе оберталося навколо війни, увесь світ. Наше розуміння безпеки, сусідства змінилося. Ми ніколи не очікували такої брутальної та нецивілізованої армії з обличчями вбивць, які ґвалтують людей, знищують усе на своєму шляху", – описала Грибаускайте свої переживання.

Вона підкреслила, що війна стала не просто несподіванкою, а справжнім шоком для усіх. Водночас позитивним сюрпризом були потужність і боєздатність українського народу, а також його бажання захищати свою країну.

"Бо за вами – ваша Батьківщина, а за росіянами лише путінська земля. Нічого більше. Путінстан. Ця мотивація стала хорошим прикладом для усіх нас", – зазначила експрезидентка Литви.

Грибаускайте додала: якщо із самого початку Захід був шокований і вагався, чи варто допомагати Україні, то зараз він поступово нарощує цю підтримку. Це не може не радувати, хоча цього недостатньо, бо країна зазнає великих втрат, особливо людських, і руйнування міст дуже серйозні.

Вона привітала те, що Захід принаймні почав накладати санкції на РФ і постачати більш важке озброєння Києву – "це непогано, порівняно з тим, що було на початку".

Також Грибаускайте вважає, що майбутнє Росії – це обличчя країни кривавих убивць, держави терору. "Їхнє майбутнє з Путіним сьогодні – це тоталітарний режим. Якщо вони йдуть до такого, будь ласка. Ми не хочемо бути поруч із ними у такому майбутньому", – підсумувала колишня лідерка Литви.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...