Гинуть десятками: Смертність серед російського вищого воєнного керівництва нервує Індію та Китай, - ЗМІ

Понад 20 російських генералів, імовірно, загинули на війні, яку росія розв'язала проти України. Чергового російського генерала, Дмитра Ульянова, ліквідували 6 лютого. Це негативно позначається на військах окупантів. Про це повідомляє Nikkei, передають Патріоти України.

Генерали командують сотнями й тисячами солдатів. Отже, велика кількість загиблих генералів свідчить про слабкість армії. Британські ЗМІ повідомили в червні, що було вбито понад 10 генералів. Японія оцінює загальну кількість загиблих у понад 20, спираючись на розвідувальні дані, зібрані у співпраці зі США і Європою.

За словами генерала у відставці Кійофумі Івати, колишнього начальника штабу наземних сил самооборони Японії, ця цифра «неймовірно висока». У США, наприклад, майже не було випадків загибелі в бою офіцерів такого високого рангу. Популярна теорія полягає в тому, що Україна змогла відстежити цих воєначальників по сигналах мобільних телефонів — метод зв'язку, який російські війська були змушені використовувати через застосування на фронті радіоелектронної боротьби. Відтоді москва заборонила використання мобілок.

Генерал Івата пояснює незвично велику кількість загиблих генералів перевагою українських військових у кібернетичній війні, що дозволяє Києву дізнаватися про їхнє місцеперебування. «Загибель генерала послаблює бойовий дух військ», — сказав він.

Високопоставлений представник японської розвідки висловив ще одну версію. «У двох східних регіонах можуть бути інформатори, які передають інформацію Україні», — сказав він, маючи на увазі Донецьк і Луганськ, значна частина яких контролюється росією.

Ще один момент, який став очевидним за останній рік, — це неповноцінність російського військового озброєння — те, що цілком може турбувати Індію, яка половину своєї зброї отримує з росії.

Радник з питань національної безпеки Індії Аджит Довал зустрівся з американським колегою Джейком Салліваном у Білому домі 31 січня, щоб обговорити питання ширшої співпраці у сфері військових технологій, а також спільних розробки та виробництва. Делі покладається на російську зброю ще з радянських часів, в той час, як США надають військову допомогу Пакистану, з яким Індія втягнута в прикордонний конфлікт через регіон Кашмір. Понад 20% російського експорту зброї припадає на Індію. Індія не брала участі в очолюваній Заходом кампанії економічних санкцій проти росії. Військова підтримка дає США розмінну монету, щоб допомогти залучити Делі ближче до своєї орбіти.

Військова неадекватність, продемонстрована загибеллю російських генералів, може занепокоїти й Пекін. «Схоже, що Китай непомітно почав надавати військову підтримку росії», — сказав представник японської розвідки.

Макрон зробив несподівану заяву про війну з Росією після зустрічі з Сі Цзіньпіном

понеділок, 6 травень 2024, 21:17

Президент Еммануель Макрон заявив, що Франція не воює з Росією. Про це він сказав на спільному брифінгу з главою Китаю Сі Цзіньпіном у Парижі, передають Патріоти України. Макрон наголосив, що Франції немає прагнень воювати з народом Росії. Також він до...

Cкільки чеченців воює на боці росіян проти України: Розвідка Британіїх озвучила цифри

понеділок, 6 травень 2024, 19:56

На війні з Україною у проросійських чеченських підрозділах зараз перебуває близько 9 тис. осіб. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, проросійські чеченські сили воюют...