"Мажорний шпигун" вже був "однією ногою в Росії": Норвезький суд в останній момент залишив під вартою сина друга Путіна

Апеляційний суд у Норвегії після скарги сторони обвинувачення змінив своє рішення відпустити з-під варти Андрія Якуніна, сина Володимира Якуніна, колишнього глави Російських залізниць та довіреної особи президента РФ Володимира Путіна. Андрія Якуніна підозрюють в незаконному стеженні за допомогою безпілотника.

Згідно з ухвалою від 27 жовтня, Якунін знаходитиметься під вартою доти, поки його справу розгляне Верховний суд, повідомила місцева телекомпанія TV2.

Адвокат Якуніна збирається оскаржити рішення апеляції. Оскільки суд погодився з захистом, що дрони не підпадають під заборону на літальні апарати, він вважає, що немає підстав для відтермінування звільнення Якуніна з-під варти.

Якуніна затримали в Норвегії в середині жовтня за запуск дрона над архіпелагом Шпіцберген. Адвокати успішно оскаржили його тримання під вартою, вказавши нечіткість у законодавстві та подвійне громадянство: мовляв до нього не повинні застосовуватися ті ж санкції, що й до решти росіян, бо він має також громадянство Великобританії. Служба безпеки поліції Норвегії (PST) подала апеляцію на це рішення.

Норвегія заборонила росіянам використовувати безпілотники у своєму повітряному просторі незабаром після початку повномасштабної війни РФ проти України.

Останнім часом у Норвегії неодноразово фіксували польоти дронів у районах секретних об'єктів: військових об'єктів, казарм, об'єктів енергетичної інфраструктури, в тому числі платформ для видобутку газу. На тлі скорочення залежності Європи від російського газу через війну в Україні Норвегія стала найважливішим постачальником до Європейського Союзу.

Восени сталося вже кілька випадків, коли норвезькі служби безпеки затримували російських громадян через незаконну зйомку або запуск дронів. Деяких уже відпустили на свободу, інші залишаються під арештом.

Удар по авіабазі "Кущевська": Розвідка Британії оцінила, до чого призведе розосередження літаків Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:30

Впродовж тижня українська атака на російську авіабазу "Кущевська", ймовірно, призвела до того, що приблизно 40 літаків різних типів були виведені з цього району. Їх розподілили між кількома аеродромами. Про це пише Міноборони Великої Британії, передают...

ГУР проти російського "Тора": У мережі показали, як HIMARS спалив пускову ворожого ЗРК (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:21

На Запорізькому напрямку бійці підрозділу активних дій Головного управління розвідки МОУ спільно із операторами HIMARS виявили та знищили пускову установку зенітного ракетного комплексу "Тор", передають Патріоти України. Деталі: Розвідники зазначають, ...