"Я була єдиною україномовною, мене обзивали "западенка": Міка Ньютон розповіла, як її привчили говорити російською в училищі (відео)

Українська співачка Міка Ньютон (Оксана Грицай) поділилася спогадами про початок своєї кар'єри, коли її змушували розмовляти та співати російською мовою. За її словами, в естрадно-цирковому училищі, де вона навчалася, була потужна пропаганда, передають Патріоти України.

"Наскільки мене тоді ламали і пропаганда була російської мови. Я ж взагалі з Заходу України, я українськомовна, я не вчила російську в школі. Коли мені було 15 років я поступила в естрадно-циркове, а там все було російською", – сказала Ньютон в інтерв'ю для програми "ЖВЛ".

Співачка зазначила, що вона була єдиною, хто розмовляв українською. Втім, довірившись дорослим, Міка переходила на російську. "Я одна, хто говорила українською, я писала українськими літерами російські конспекти. У мене були супер проукраїнські пісні. І наскільки мене ламали. Мені було 15. Кому ти віриш? Дорослим людям, вони знають, як краще", – розповіла вона.

Співачка додала, що у тому віці не розуміла важливості української мови, а зараз сердиться на себе, що не відстоювала її. "Я, дитина, цього не розуміла. Що поганого в тому, що я з Заходу України, чому мене обзивати западенка? Я зла, що себе не відстоювала. А як мені зараз співати ці російські пісні? Я розумію, що їх знають, але мені зараз взагалі неприємно співати російською", – вказала зірка.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...