"Я чув, вони хотіли двох підірвати". Колишній депутат Держдуми РФ розповів, чому дочка Дугіна стала мішенню російських партизанів

Колишній депутат Держдуми РФ, російський опозиціонер Ілля Пономарьов розповів, чому дочка ідеолога "русского мира" Олександра Дугіна Дар’я стала мішенню для російських партизанів. Пономарьов в інтерв'ю НВ сказав, що підтримує контакт із партизанами з російської Національної Республіканської Армії з квітня, передають Патріоти України.

"Це люди, які зробили вже чимало акцій у Росії: підпали військкоматів і так далі. … А в суботу відбулася та акція [підрив машини з Дугіною]", - заявив він. За словами російського опозиціонера, члени НРА – «радикальна молодь», а сама організація «створена мережевим способом» і її окремі осередки один про одного не знають.

«Люди вживають дуже багатьох запобіжних заходів, щоб не потрапити до лап ФСБ. Присутність цих людей видно у різних регіонах країни, по всій країні. Ми взаємодіємо з ідеологічним центром», – пояснив Пономарьов.

За словами колишнього депутата Держдуми РФ, дочка Олександра Дугіна стала ціллю НРА, оскільки її батько «для певної політичної субкультури» «дуже велика величина, тому що він є реальним ідеологом всього цього гівна». Пономарьов зазначив, що Дугін не впливовий і російський диктатор Володимир Путін до нього не прислухається, але його думки циркулюють.

«Для великої кількості лівоорієнтованої молоді Дугін — виродок пекла. З іншого боку, ми повинні розуміти, що люди, які все це роблять, не професіонали, а молодь: вони роблять те, що можуть робити. Очевидно, хтось із них освоїв тактику вибухових пристроїв, і вони знали, де буде людина, організували цю акцію. Я чув, що вони хотіли двох підірвати, тому що вони мали бути разом [Дугін і його дочка ]», — сказав Пономарьов, висловивши переконання, що діяльність НРА триватиме.

У ніч на 21 серпня російські ЗМІ повідомили, що у Підмосков'ї вибухнув автомобіль, у салоні якого була дочка ідеолога «русского мира» Дар'я Дугіна. Інцидент стався ввечері 20 серпня на Можайському шосе в районі селища Великі Вяземи. Машина вибухнула під час руху.

Соратник ідеолога «русского мира» Петро Лундстрем повідомив, що Дугін мав їхати в машині разом із дочкою, але в останній момент сів в інше авто.

У слідчому комітеті країни-агресора підтвердили смерть Дугіної та заявили, що відкрили справу за фактом вбивства. Імовірно, у машині було встановлено вибуховий пристрій.

Кремлівські пропагандисти звинуватили у вбивстві дочки соратника Путіна Україну та українське політичне керівництво, вимагаючи вдарити по «центрах ухвалення рішень» у Києві, у тому числі по Офісу президента та Центральному управлінню СБУ.

За версією спецслужби країни-агресора, у вбивстві підозрюється громадянка України Наталія Вовк (нібито служила в Азові) та її дочка Софія Шабан.

У Нацгвардії заявили, що Наталія Вовк ніколи не служила в Азові, а російські пропагандисти цим фейком намагаються виправдати рішення з визнання підрозділу Нацгвардії "терористичною організацією". В Азові також спростували фейк росіян.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявляв, що Україна не має відношення до підриву авто Дугіна та її загибелі. Подоляк додав, що в РФ відбувається нагнітання, щоби проводити не приховану мобілізацію на війну проти України, а явну. Причетність України до смерті Дугіної спростував також президент України Володимир Зеленський.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...