"Я не бачив сонячні промені вже сім місяців": Саакашвілі вразив умовами перебування у лікарні під вартою

Колишній президент Грузії, очільник Одеської ОДА та голова Виконавчого комітету реформ України Міхеіл Саакашвілі перебуває у лікарні під вартою у дуже складних умовах. Про це Саакашвілі розповів у інтерв'ю українським ЗМІ, передають Патріоти України.

Медперсонал клініки намагається надати йому допомогу, попри тиск влади. Із лікарями щодня проводять бесіди служби безпеки Грузії. Щоразу, аби медсестрі зайти до Саакашвалі щодо звичайної маніпуляції (наприклад, щоб дати таблетку), її ретельно обшукують – і це відбувається 30 разів на день.

«Вікна моєї «палати» заклеєні товстою плівкою, і я не бачив сонячного променя вже сім місяців. Нещодавно, коли я мав тяжкий гіпертонічний криз, тюремники не дозволили перевести мене в реанімаційне відділення», – поділився політик.

Проте Міхеіл Саакашвілі зауважив, що не шкодує про рішення поїхати до Грузії, яке спричинило арешт і утримання в таких умовах. Жалкує він про те, що не може бути в Україні та бути активним учасником у цій війні. «Я прокидаюся з Україною, засинаю з Україною та загалом існую Україною», – наголосив експрезидент Грузії.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...