Як українські моряки освоюють у США нову партію "Айлендів" для ВМСУ

У місті Балтимор (США) тривають планові заняття з екіпажами катерів типу "Айленд", які проходять додаткову підготовку перед передачею українським ВМС, повідомляють Патріоти України з посиланням на Армія Інформ.

Під час тренування були залучені рятувальні плоти та костюми відповідно до комплектації катерів типу «Айленд». Подібні костюми входять у стандартне оснащення катерів на ряду з протипожежними костюмами та іншим устаткуванням, необхідним під час боротьби з можливими пошкодженнями корабля у бойових умовах.

Система підготовки з боротьби за живучість корабля, яка використовується в українських ВМС, є максимально подібною до системи підготовки у флотах НАТО.

Нещодавно у відкритому морі провели ходові випробування одного з патрульних катерів типу «Айленд». Під час випробувань перевіряли якість роботи агрегатів та механізмів катера, а також функціонування його навігаційної системи. Було продемонстровано максимальні можливості катера щодо його маневреності та швидкості, підтверджені його ходові якості.

Якщо перші два українські екіпажі вже проходять 10-тижневий курс допідготовки у США, то наразі в Україні триває завершальний етап підготовки перед відрядженням до Балтимора третього екіпажу.

Нагадаємо, цьогоріч Сполучені Штати Америки передадуть додатково ще три катери цього проєкту. Це катери Берегової охорони США, які надалі збільшать бойові спроможності ВМС України. Нині ці катери проходять у США відповідне технічне обслуговування й доозброєння. Очікується, що три "Айленди" надійдуть до України морським шляхом до кінця першого півріччя цього року.

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...