Які ракети та скільки їх залишилося у Росії: Жданов розповів, чим РФ атакує Україну

У Росії закінчуються ракети, тому вони економлять їх та запускають балістичні. Про це повідомив військовий експерт Олег Жданов в ефірі "Лучшее Радио Израиль", передають Патріоти України.

“У Росії давно закінчуються ракети. “Калібрів” сухопутного базування, які пускалися з комплексів “Іскандер”, нема вже орієнтовно чотири місяці. Водночас “Калібри” морського базування випускаються доволі рідко. Залишилися ракети повітряного базування та балістичні ракети - ними РФ нас атакує. Починаючи з травня Лавров та Шойгу їздили до Північної Кореї, Китаю та Куби, де просили ракети та озброєння”, - наголосив Олег Жданов.

Він також додав, що РФ зараз просить у Білорусі старі радянські ракети по типу “Фатех 110” з дальністю до 300 кілометрів, вага головної частини у неї - понад 400 кілограмів. Крім того, зі складів в Білорусі РФ може вивезти і ракети “Зюльфагар” з дальністю до 700 кілометрів і масою головної частини в 580 кілограмів.

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...

Треба закрити небо: Пісторіус попросив Швейцарію передати Україні Patriot

середа, 8 травень 2024, 17:44

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив свою швейцарську колегу Віолу Амхерд поставити Києву систему Patriot. Однак переговори явно не привели н...