Якось пересидіти або звалити. Ілля Пономарьов розповів, що в уряді РФ думають про війну

Колишній депутат Держдуми РФ, російський опозиціонер Ілля Пономарьов в інтерв'ю НВ розповів, як в уряді РФ ставляться до війни Росії проти України, передають Патріоти України.

В інтерв'ю НВ Пономарьов зазначив, що навіть у найближчому оточенні російського диктатора є люди, які хотіли б завершити війну, "На даний момент в принципі настрій в уряді РФ - "як би від усього цього звалити". Але уряд у РФ традиційно класифікується як системні ліберали, тобто уряд не є ближнім колом Путіна", – сказав він.

За словами колишнього депутата Держдуми, настрій у російському уряді від початку війни "не змінився". "Спочатку був шок. Зараз домінуюче бажання якось це пересидіти. Люди не розуміють, що вони можуть зробити, щоб це припинити. Для перевороту треба мати револьвер, цього немає. У них у всіх бажання звалити. Вони кажуть: "Ми що хочете зробимо, грошей дамо, тільки заберіть нас звідси та захистіть від санкцій". Ніхто ні про які путчі в даному середовищі не говорить і не буде [їх проводити ], адже [для цього ] треба мати дуже високий рівень довіри і бути дуже близькими. Одна річ — передавати меседжі, від яких завжди можна відхреститися, а інша — організовувати змову", — розповів Пономарьов.

У червні Пономарьов називав російський уряд найопозиційнішим колом у Росії. Російське видання Проект на початку травня повідомляло, що більшість співробітників уряду Росії, Адміністрації президента РФ та депутатів Держдуми не знали про плани російського диктатора Володимира Путіна розпочати війну проти України. Відповідно, вони не мали плану дій на цей випадок.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...