"Якщо ми можемо хитати Росію, треба це робити": Зеленський вперше прокоментував видачу громадянства Невзорову

Володимир Зеленський вперше висловився про скандал навколо російського публіциста Олександра Невзорова, який попросив надати йому українське громадянство, передають Патріоти України.

"Я знаю, що він [Невзоров] хотів полишити громадянство РФ, бо підтримує Україну. У нас була про це розмова, він є у списках", - сказав президент України.

Зауважимо, що Зеленський не сказав, що Невзоров вже отримав українське громадянство, в той час, як сам журналіст підтвердив, що вже буцімто отримав таку цінність. Україна має докладати зусилля, щоб дестабілізувати ситуацію в Росії, переконаний Зеленський.

"Якщо ми можемо хитати Росію, то потрібно це робити. Я вважаю, що це наша зброя також - люди, будь-якого громадянства, які виступають за Україну", - додав президент.

Олександр Невзоров — 63-річний російський блогер та журналіст, який від початку нападу Росії на країну виступив проти війни та підтримував Збройні Сили.

У 1993—2007 роках він був депутатом російської держдуми. Працював на телеканалі ГРТ, який у 1990-ті роки був під контролем олігарха Бориса Березовського. У 2012 році на виборах президента Росії Невзоров був довіреною особою Путіна

У 2015 році після анексії Криму та бойових дій на Донбасі Невзоров заявляв:, що "у нього немає національності". В останні роки здебільшого був відомий як блогер та запрошений спікер російських опозиційних ЗМІ. Також він веде свій YouTube канал, де різко критикує російську владу та армію, а більшість своїх випусків закінчує словами "Слава Україні".

Ще у квітні Міністерство юстиції Росії включило до реєстру ЗМІ — "іноземних агентів" Олександра Невзорова. Влада РФ порушила справу проти російського журналіста за статтею про поширення "фейків" проти російських військових. Покарання передбачає штраф у вигляді 700 тис. рублів або позбавлення волі терміном від 3 до 15 років.

Приводом стало те, що у своїх соцмережах Невзоров опублікував інформацію про обстріл Росією пологового будинку в Маріуполі.

МВС Росії згодом оголосило публіциста у розшук під час його перебування в Ізраїлі. Крім цього, журналіст зазначав, що в лавах полку "Азов" служать "чудові люди, які не мають стосунку до нацизму". Відома блогерка Яніна Соколова назвала Невзорова "єдиним щирим росіянином стосовно України".

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...

Росія змінила тактику: Експерт назвав ключові умови, за яких Україна зірве плани наступу ворога

субота, 20 квітень 2024, 7:50

Українці нададуть російським загарбникам "запрошення до пекла", якщо найближчим часом наша країна отримає від партнерів необхідну підтримку. Це американський пакет військової допомоги, чеська ініціатива із закупівлі та постачання боєприпасів, робота пр...