Якщо ми проаналізуємо дії влади, то знайдемо там і співпрацю з ворогом, і саботаж, і нерозуміння, що таке війна, - Безсмертний (відео)

Чинна влада не розуміє, що таке війна і як треба чинити опір ворогу. Росія використовує радянську військову тактику, апробовану у Придністров'ї і Нагірному Карабаху. Договори про припинення обстрілу – формальність, апріорі нездійсненна. Про це в інтерв'ю розповів український дипломат Роман Безсмертний, передають Патріоти України.

"Росії протистоїть суспільство і армія. Влада – фрагментарно, – стверджує він. – Якщо ми проаналізуємо її дії, то знайдемо там і співпрацю з ворогом, і саботаж, і нерозуміння, що таке війна. Починаючи з видачі Москві причетних у справі збиття малайзійського "Боїнга" і до сьогодні важко знайти рішення, які б нас просунули у протидії ворогу. Я не бачу успіхів у діях влади.

У зовнішній політиці єдиний позитив – активізація співпраці з Лондоном. Велика Британія як фактор протидії Росії – дуже важлива. Англосаксонська група держав має для нас свою цінність. З Лондоном треба співпрацювати з оперативно-тактичних питань. В цьому плані Порошенко провалився, бо не налагоджував такі контакти. Чому Зеленський пішов на це? Бо ситуація перезріла. Наша велич зараз у тому, що ми воюємо з Росією. Коли востаннє з нею воювали британці?"

Росія воює проти нас методами Першої світової, зазначає дипломат. "Коли почалася російська агресія, я сказав, що ця війна перетвориться на окопну. З мене сміялися, казали про технічний прогрес. Але ми маємо справу з Росією. Це план з виснаження України або технологічна відсталість. Маємо справу з архаїчною військовою машиною, яка в разі застосування сучасної тактики буде розтрощена вмить. Це було видно і під час війни у Грузії, і у Придністров'ї, і в Нагірному Карабаху. Радянську тактику використовували в Сирії та Лівії".

Угоди про припинення обстрілів підписуються людьми, що не мають уявлення про військову справу, наголошує Роман Безсмертний. "За останній рік я чув від військових – мовляв, було б добре, якби їх відділили від політичної верхівки. Тут є над чим подумати. У нас президент – верховний головнокомандувач. Але ним може стати кожен. Добре, що в нас ще є начальник Генерального штабу та міністр оборони. Всі три мають можливість втручатися в оперативну діяльність. У порівнянні з адміністративною системою НАТО це виглядатиме безглуздо. Президент каже: "Припинити стріляти". Але де він і де обстріли? На фронті щохвилини змінюється ситуація. Як діяти – має вирішувати командир підрозділу. У документах, підписаних у Мінську в серпні минулого року, є пункт, що в разі обстрілу сторона має звернутися до Організації з безпеки і співробітництва в Європі по дозвіл відповідати. Люди, які це писали, не мають уявлення, що таке командувати військами. Такі документи – данина совку", – вважає експерт.

Джерело: Gazeta.ua

У ГУР Міноборони розповіли про втрати окупантів після атаки на аеродром у Джанкої

четвер, 18 квітень 2024, 13:17

Унаслідок атаки ЗСУ на військовий аеродром у тимчасово окупованому Джанкої були знищені або уражені пускові установки ЗРК С-400, радіолокаційні станції, пункт управління засобами ППО, а також апаратура спостереження за повітряним простором. Про це пові...

На шкільному автобусі возив окупантів у Бєлгород: СБУ затримала мешканця Харківщини (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 13:02

Служба безпеки України затримала 59-річного мешканця селища Козача Лопань Харківської області, який під час окупації допомагав росіянам проводити ротацію, а також привозив їм зброю та боєприпаси. Про це СБУ повідомила у четвер, 18 квітня, передають Пат...