"Якщо ми зламаємо опір": Армія України до кінця жовтня або увійде до Херсона, або звільнить місто, - Жданов

Окупаційні війська Росії будуть до останнього триматимуться в захопленому Херсоні і втечуть з міста тільки під тиском ЗСУ. Наразі росіяни намагаються налагодити постачання свого угруповання на правобережжі Херсонської області, передають Патріоти України.

Однак довго така ситуація не протримається. До кінця місяця українська армія або увійде до Херсону, або звільнить його. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

В ефірі 24 каналу він розповів про те, що російській армії в Кремлі дали жорсткий наказ утримувати окупований Херсон будь-якою ціною. Загарбники втечуть з міста, якщо ЗСУ вдасться зламати їх оборону, і вона посиплеться.

"Якщо ми зламаємо опір, то оборона там може обрушитися і вони будуть тікати", - зазначив Жданов. Як стверджує експерт, фронт в окупованій Херсонській області може впасти. Однак зараз росіяни утримують своє угруповання там і чинять серйозний опір, намагаючись його забезпечити.

"Вони зараз намагаються максимально налагодити постачання цього угруповання", - зазначив Жданов. Також він розповів, що росіяни накидали через шлюз на Каховській ГЕС, де українські військові зламали міст, три одноколійних легких містка.

"І по цих мостах йде забезпечення угруповання військ. Тому вони намагаються утримувати цей берег", - пояснив військовий експерт.Олег Жданов підкреслив, що всі заходи, які вживають окупанти, вони не зможуть реалізовувати довгий час. Тому, можливо, до кінця місяця ЗСУ можуть або увійти до Херсону, або звільнити місто.

"Проблема в тому...": Історик пояснив, чому вихід на кордони 1991 року - не повна перемога

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:30

Повна перемога для України - це не повернення територій у кордонах 1991 року, а створення ситуації, в якій Росія більше ніколи не загрожуватиме Україні. Таку думку висловив історик Владлен Мараєв в інтерв'ю "УП". "Проблема в тому, що вихід на кордони 1...

Знищено носії "Кинджалів" та інші бойові літаки: З'явилися супутникові знімки аеродрому Бельбек після ракетного удару

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:06

На супутникових знімках Plаnеt.соm, котрі поширила Російська служба Радіо Свобода, зроблених над аеродромом Бельбек у Криму 16 травня, зафіксовано район стоянки літаків Су-27, Су-30 та Міг-31. На знімках компанії Maxar видно, що два МіГ-31 і один Су-27...