Якщо не всі країни ЄС наважилися: Польща працює над концепцією, яка дозволить відмовляти росіянам у видачі віз

Польща виступає за призупинення дії угоди про спрощення візового руху для громадян росії. Але не всі країни ЄС це підтримують, серед них – великі країни-члени, включаючи Німеччину, Францію та Нідерланди. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Пьотр Вавжик, передають Патріоти України із посиланням на "Польське радіо".

Яку концепцію розробляє Польща

"У зв'язку з тим, що неможливо подолати опір цих країн щодо призупинення дії угоди про спрощення візового руху для громадян росії, Польща працює над новим рішенням", – розповів Вавжик.

За його словами, польська дипломатія вже кілька тижнів веде переговори з деякими державами-членами. До речі, подібний погляд на ці питання мають також Литва, Латвія та Естонія, Чехія та Словаччина. "Ми можемо очікувати рішення з цього питання в найближчі тижні", – наголосив дипломат.

Як Польща заборонила видавати туристичні візи росіянам

Вавжик зазначив, що Польща вже кілька місяців не видає туристичні візи росіянам. Наразі їх можуть отримати громадяни росії, які через роботу змушені перетинати польсько-російський кордон, зокрема водії вантажівок, дипломати, а також особи з "картою поляка" та члени сімей громадян Польщі та інших країн ЄС.

Які країни виступають за заборону в'їзду росіян

Країни ЄС починають реагувати на прохання України зупинити видачу шенгенських віз для росіян. Данський уряд готовий піти на скасування видачі шенгенських віз для громадян країни-окупанта. За втілення пропозиції закрити росіянам кордони ЄС виступила також і Литва.

Також Україна закликала ЄС перестати видавати росіянам туристичні візи. Тому Європейський Союз готовий розглянути заборону. Крім того, Латвія разом із Фінляндією, Естонією, Чехією та іншими країнами планують висунути на рівні ЄС вимогу про припинення видачі туристичних віз росіянам.

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...