Якщо переможе Трамп? Британський експерт дав прогноз, чого чекати Україні

Трамп не дозволить, щоб Путін перехитрив Сполучені Штати. Адже у разі порушення Росії будь-яких ймовірних домовленостей, реакція Трампа буде жорсткою. Про це заявив старший співробітник Інституту безпеки та оборони Естонського Інституту зовнішньої політики, британський аналітик Джеймс Шерр в інтерв'ю "Главкому", передають Патріоти України.

На думку Шерра, небезпека полягає у двох речах: можлива перебудова Трампом євроатлантичної системи та його симпатії до авторитарних лідерів.

«Якщо вірити заявам Трампа, то він розпочне фронтальний штурм усієї євроатлантичної системи. На даний момент він сказав дуже багато, щоб виникли запитання, що мається на увазі. Трамп переглянув деякі страхітливі коментарі, що може викликати деякий сумнів щодо того, що він насправді буде робити», – зауважує Джеймс Шерр.

Аналітик пригадав погрози від Трампа: якщо Європа не робить внесок у НАТО відповідно до своєї реальної ваги, то США не будуть захищати НАТО.

«Але Трамп не сказав, що не буде захищати НАТО, а підкреслив, якщо ви цього не зробите (не робитимете справедливий внесок у НАТО – ред.), «я не буду захищати НАТО», – пояснює Шерр.

Британського експерта також хвилює справжнє ставлення Трампа до Росії. Аналітик підкреслює, що Трамп все ще дуже мало знає про Росію.

«У нього особистий, «хімічний» рівень відносин, він відчуває симпатію та повагу до невблаганних безжалісних цинічних і здібних авторитарних лідерів, таких як Путін, як Сі (президент КНР - ред.), як Кім Чен Ин (очільник Північної Кореї – ред.) та Орбан», – наголошує Шерр.

Проте, на його думку, Трамп наврядчи дозволить, щоб Путін перехитрив Сполучені Штати. Навіть якщо допустити, що Трамп здатний укласти якусь угоду з Путіним щодо України, то за умови порушення Росією цієї угоди, реакція Трампа буде дуже жорсткою

«І я думаю, що Путін був дуже чесним, коли сказав, що проблема з Трампом у його непередбачуваності», – запевнив експерт. На думку аналітика, занепокоєння, які всі мають щодо Трампа, незважаючи на обґрунтовані вагання, можливі переваги та невизначеність, значно переважують переваги його президентства, якими б вони не були.

Джеймс Шерр додав, що вагому роль також відіграє Республіканська партія в Сполучених Штатах. «Деякі республіканці ставляться до цієї війни набагато жорсткіше, ніж адміністрація Байдена. Попри те, що для них найважливішими є національні інтереси Сполучених Штатів, вони прагнуть патронату Трампа у своїй кар’єрі», – пояснює аналітик.

За його словами, фундаментальна проблема Республіканської партії – це існування великої частки людей, які мають абсолютно правильні ідеї, але поступаються ними заради особистого інтересу.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...