"Їде німецький спорткар зі швидкістю 30 км/год по автобану": Посол закликав ФРН пришвидшити допомогу Україні

Посол України у ФРН Олексій Макеєв закликав Німеччину пришвидшити надання Києву озброєння, яке допоможе в боротьбі з російськими окупантами. Про це він сказав у інтерв'ю Bild, передають Патріоти України.

На запитання, чого Макеєв вимагатиме від федерального уряду, він відповів: «більше швидкості». «Коли я дивлюся на дії Німеччини в цій війні, я іноді думаю: ось їде німецький спорткар зі швидкістю 30 км/год по автобану. Замість того, щоб швидко надати те, що дійсно допомогло б нам у боротьбі з росіянами, вони тижнями пояснюють, чому наші вимоги не можуть бути виконані за жодних обставин», — заявив дипломат.

Він каже, що це триває тижнями чи місяцями, а коли Берлін зрештою допомагає — «вже майже надто пізно». «Так було з бронетехнікою, з артилерією, з ракетними установками. Ви могли б зробити набагато більше, набагато швидше», — додав Макеєв.

Посол наголосив: для витіснення росіян зараз ЗСУ потрібні бойові танки та далекобійна артилерія, що неодноразово пояснювали німецькому уряду. За його словами, лише радянська зброя не допоможе Україні, а німецьке озброєння «рятує життя».

«Скажу своїми словами: я люблю німецьку дику природу, особливо леопарда (Leopard) і куницю (Marder)», — сказав Макеєв, маючи на увазі танки та бойові машини піхоти, передавати які послідовно не хоче канцлер Олаф Шольц навіть попри заклики у Бундестазі.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...