Йдуть запеклі бої: Експерт назвав напрямок фронту, де визначається доля контрнаступу ЗСУ

На Запорізькому напрямку фронту Сили оборони намагаються розширити коридор між Новопрокопівкою і Вербовим. Там тривають запеклі бої, окупанти стягують сили, адже розуміють наслідки того, що ЗСУ прорвуться вперед. Про це заявив військовий експерт Сергій Грабський вефірі телемарафону. Він припустив, що зараз на південному напрямку вирішується доля цього контрнаступу і в подальшому – війни, передають Патріоти України.

"Йдеться про дуже обережні та дуже напружені бойові дії в коридорі між Новопрокопівкою та Вербовим. Наші війська намагаються розширити його і просунутися", – зазначив експерт.

Водночас підкреслив: це тільки припущення, виходячи з того обсягу інформації, який є, і треба чекати офіційних повідомлень від командування Силами оборони.

Проте бої на Запорізькому напрямку дійсно напружені. За словами Грабського, окупанти розуміють, що станеться, якщо вони не зможуть втримати позиції і змушені будуть відійти або ж їх просто розгромлять там.

"Саме тому вони зараз кидають у бій все, що тільки можна. Наші тиснуть, відбивають ворога від посадки до посадки. Бої надзвичайно важкі, але є сподівання на прорив", – вказав він.

Експерт припустив, що ЗСУ вже виходять на оперативний простір, а далі можуть йти на Токмак. Або у випадку прориву Вербового піти в обхід села Очеретувате, яке нині теж перетворене на зону кругової оборони військ РФ.

"Фактично зараз на південному напрямку, без зайвого пафосу можна сказати, вирішується доля цієї кампанії. І треба розуміти, що від перебігу цих подій залежатиме перебіг подальшої війни", – висловив переконання Грабський.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...