Є декілька причин: У британській розвідці пояснили масовані атаки по Україні іранськими дронами

Російські окупанти наносять масовані атаки іранськими дронами, щоб пробити протиповітряну оборону України. Безпілотники замінюють дефіцитні ракети. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії в Twitter, передають Патріоти України.

Відзначається, що Росія продовжує бити іранськими безпілотниками по цілях в Україні, але українська армія стає все більш успішною в боротьбі з дронами. Офіційні джерела стверджують, що перехоплюється до 85% атак. Іранські БПЛА повільні, галасливі і літають на малих висотах, завдяки чому їх легко збити звичайними засобами ППО.

За даними британської розвідки, Росія, швидше за все, використовує велику кількість Shahed-136, щоб пробивати протиповітряну оборону України. "Швидше за все, вони використовуються в якості заміни російській високоточній зброї великої дальності, дефіцит якої стає все більшим", - зазначено в повідомленні.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...