Є два сценарії: Якщо у Путіна не вийде з Україною, він спробує остаточно анексувати Білорусь, - Латушко

Білоруський державний діяч, опозиціонер Павло Латушко пояснив, для чого РФ почала перекидати свої війська до Білорусі. Про це політик повідомив в етері "Еспресо", передають Патріоти України.

"На мій погляд, сьогодні можна розглядати два сценарії. Базовий сценарій: створення спільного угруповання для того, щоб створювати інформаційний тиск на Україну. Для того, щоб Україна стягувала війська. Другий етап - це реальне входження (Білорусі у війну з Україною - ред.), але це, швидше за все, наступний рік. Ну, а третій сценарій - це під цим усім виглядом у росіян є чіткий план анексії Білорусі й це потрібно зробити до виборів Путіна (2024 року - ред.), якщо він дочекається цих виборів", - сказав Латушко.

"Вибачте, може, за це порівняння, я одразу прошу мене правильно зрозуміти, - Путін хотів за обіднім столом з'їсти головну страву, це Україна. Не виходить. Зуби поламав. Ну, або, принаймні, ламає. Тріщать ці зуби. А як десерт - однозначно Білорусь. Він же про це сказав канцлеру (ФРН - ред.) Шольцю 15 лютого. Він сказав, що Україна та Білорусь не повинні існувати як держави, їх потрібно включити до складу Російської Федерації", - зазначив білоруський опозиціонер.

"У мене відчуття, що в цій ситуації Путін якраз хоче почати свій обід саме з десерту. А, може, їм і закінчити. Як мені не прикро казати це як білоруському політику, але треба розуміти реальність цих планів, цю загрозу, щоб усвідомлювати - чому ж протидіяти. А це реальні плани Путіна - з'їсти Білорусь, що це означає анексувати Білорусь", - пояснив Павло Латушко.

Сі Цзіньпін танцює на краю прірви: Китай збільшив експорт до РФ сировини для виробництва боєприпасів - ЗМІ

п’ятниця, 17 травень 2024, 2:35

У Пекіні лише кілька місяців, щоб довести Заходу лояльність справі миру і заморозити поставки Москві засобів, що дають змогу підтримувати війну. Китай різко збільшив експорт до Росії нітроцелюлози, яку можна використовувати для виробництва боєприпасів....

Наступальна операція в лісі - надскладна бойова робота: Азов показав процес захоплення російських позицій у Серебрянському лісі на Луганщині (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 1:45

Воїни бригади "Азов" показали відео штурму російських позицій у Серебрянському лісництві. . "Це відео про справжні бої у лісах Кремінної. Документальні кадри усіх етапів роботи штурмових груп: від стройового огляду і приготувань, артпідготовки і почат...