"Є сумніви в безпечності": Білорусь раптово закликала міжнародних авіаперевізників не літати над Україною

Влада Білорусі заявила, що не рекомендує іноземним авіаперевізникам використовувати повітряний простір України нібито через "сумніви в безпечності" польотів над Україною, а також звернеться до Ради Міжнародної організації цивільної авіації ICAO для "оцінки правомірності рішення" країн, які заборонили білоруським літакам використовувати свій повітряний простір. Про це йдеться в заяві Департаменту авіації Міністерства транспорту Білорусі, передають Патріоти України.

"Білорусь збирається звернутися до Ради ICAO для оцінки правомірності дій України та інших країн, які в односторонньому порядку, порушуючи міжнародні зобов’язання, встановили заборони й обмеження на використання свого повітряного простору білоруським авіаперевізникам - для розгляду забезпечення державами-членами узгодженості у заходах щодо ідентичних випадків, а також юридичної кваліфікації погрози застосування сили з боку України щодо білоруського цивільного літака у 2016 році", - мовиться в повідомленні.

У зв'язку з таким рішенням у Департаменті звинуватили Україну в порушенні Чиказької конвенції про міжнародну цивільну авіацію, двосторонньої угоди від 1995 року та дорікнули, що Україна ввела обмеження "без попередніх переговорів для врегулювання можливих розбіжностей".

"З огляду на ці інциденти є сумніви у достатньому забезпеченні Україною безпеки польотів, а також її об’єктивності та неполітизованості у ставленні до Білорусі. У зв’язку з цим авіаційні органи влади Білорусі не радять міжнародним авіаперевізникам використовувати повітряний простір України", - додають в заяві.

Крім цього, в Департаменті дорікнули "низці державам, зокрема й Україні", що вони обурилися інциденту з Ryanair, коли затримали Романа Протасевича, але натомість не було "подібного ажіотажу довкола екстреної посадки рейсу Ryanair з Дубліна до Кракова у Берліні цього тижня також через повідомлення про замінування".

Ситуація складна: Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті Часів Яр, - боєць ЗСУ

вівторок, 23 квітень 2024, 15:39

У районі Часового Яру на Донеччині ситуація залишається складною. Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті, а в районі Іванівського українські захисники стяглися з кількох позицій. Проце повідомляє боєць 210-ї ОСБр "Берлінго" з позивним "Балу", перед...

"Це буде чесно": Кулеба підтвердив обмеження консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку

вівторок, 23 квітень 2024, 15:30

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив інформацію про призупинення надання консульських послуг громадянам України призовного віку, які перебувають за кордоном, зазначивши, що у теперішніх умовах головним пріоритетом є боротьба за ви...