"Є в нас невеличкий гіркий післясмак": Клімкін оцінив результати саміту НАТО

Саміт НАТО, який відбувся у Вільнюсі, має результати для України, але не такі, як хотілося би. Про це заявив колишній очільник МЗС Павло Клімкін, передають Патріоти України.

"Бухарест проїхали, забудьте Бухарест. Оскільки Бухарест - це про те, як написати на папері, але не було в житті. Цей саміт зовсім інший. Є в нас невеличкий гіркий післясмак, але сподіваємось на Вашингтонський саміт наступного року - він буде важливий.

Він буде ювілейним, а ювілей має супроводжуватися якимись успіхами. На ювілей отримати запрошення було б круто. З іншого боку, це непоганий саміт (ред. у Вільнюсі), оскільки у нас буде свій план. Не ПДЧ, який бере свій початок в 90-ї і цей план зі сто паперів, а для нас це занадто бюрократизовано. Наш план має бути політичним.

От якщо хочете, я б хотів бачити цей план на кшталт "безвізу". От такий "натівський безвіз". В якому буде умовно 10 чи 8 сторінок тексту, де буде зрозуміло, що робити, як робити та де спільно робити і для чого. Тому якщо підбивати підсумки – ми не отримали все, що хотіли, але щось отримали. Результат збалансований. Путін точно нічого не отримав", - сказав він.

Нагадаємо, що на думку радника глави Офісу президента Михайла Подоляка, Україні було надіслано "чіткий сигнал" щодо вступу до Північноатлантичного Альянсу на саміті у Вільнюсі.

Володимир Зеленський на пресконференції за підсумками вільнюського саміту НАТО заявив, що курс на вступ до Північноатлантичного союзу вже взято, однак сам вступ до Альянсу стане можливим лише після закінчення війни.

Саміт НАТО, який відбувся напередодні в литовському Вільнюсі, продемонстрував повний провал цілей Російської Федерації, заради яких вони й починали війну. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни.

"Сила України перевищила всі очікування, але членом НАТО та ЄС їй не бути": Орбан знов наробив одіозних заяв і не лише про нашу країну

субота, 27 липень 2024, 23:59

Україна наразі довела всьому світові, що вона - сильна держава, яка "успішно і з безпрецедентною силою" протистоїть РФ. . Про це прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сказав у програмному виступі у літньому таборі Тушваньош у Румунії, інформують Патрі...

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...