"Єдиний вихід - віра в Бога": Патріарх Кирило заявив про наближення апокаліпсису

Людство можуть очікувати катастрофічні наслідки через розвиток технологій у відриві від зміцнення моральних почуттів людей. Про це сказав глава Російської православної церкви патріарх Московський Кирило (Гундяєв) у середу, 11 вересня, передають Патріоти України.

"Якщо людство втрачає релігійну віру, особливо в умовах наростання технологій, пов'язаних з появою штучного інтелекту (ШІ), то ми дійсно входимо в епоху апокаліпсису", – заявив він культурному форумі у Санкт-Петербурзі.

Патріарх вважає, що розвиток людства може бути життєздатним лише за умови одночасного зростання у людях віри та морального почуття. "Якщо віра і моральна складова будуть слабшати, то можна очікувати на найстрашніші наслідки впровадження штучного інтелекту. Ми наближаємося до апокаліптичного часу, ось це потрібно всім нам усвідомлювати ясно", – зазначив він і назвав єдиним виходом "віру в Бога".

Також Кирило заявив про неприпустимість виходу штучного інтелекту з підпорядкування людині. "Якщо штучний інтелект досягне того рівня, коли він зможе сам відтворювати інші ШІ, то виникне реальна небезпека для існування людських цивілізацій", – додав патріарх.

Критично важливо: Генерал-майор пояснив, чому захоплення Покровська матиме катастрофічні наслідки

середа, 11 вересень 2024, 17:59

Захоплення Покровська Донецької області, де зараз тривають запеклі бої, може стати катастрофічним для загальної комунікаційної лінії України в цьому регіоні. Про це у розмові з "24 Каналом" сказав генерал-майор Великої Британії у відставці Чіп Чепмен, ...

"Єдиний вихід - віра в Бога": Патріарх Кирило заявив про наближення апокаліпсису

середа, 11 вересень 2024, 16:01

Людство можуть очікувати катастрофічні наслідки через розвиток технологій у відриві від зміцнення моральних почуттів людей. Про це сказав глава Російської православної церкви патріарх Московський Кирило (Гундяєв) у середу, 11 вересня, передають Патріот...