Ігнат розповів, чи з’являться в Україні тренувальні центри з підготовки пілотів F-16

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів, чи з’являться в Україні тренувальні центри з підготовки пілотів літаків F-16. Про це він сказав в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо того, що Румунія та Нідерланди домовилися про створення тренувального центру для пілотів винищувачів F-16, і коли такі навчання відбуватимуться, передають Патріоти України.

"Щодо конкретного центру в Румунії – тут терміни мені, чесно кажучи, не відомі. Я не думаю, що це буде так, мабуть, швидко. Це близько до України, це зручно, безумовно. Але не знаю стосовно термінів, коли вони зможуть облаштувати там центр для підготовки", - зазначив Ігнат.

Він підкреслив, що чим більше таких центрів буде, тим краще, адже "нам треба перенавчати всіх пілотів". "На це треба і центри, і тренажери, і інструктори", - сказав речник.

Ігнат нагадав, що Великобританія вже навчає випускників Харківського університету Повітряних сих – це і пілоти, і авіаційні фахівці, які проходять базову підготовку.

"Але де як не в Сполучених Штатах найкраще можна зробити перенавчання пілотів? Тому все ж таки треба більше сьогодні, мабуть, розраховувати на ті центри, які вже функціонують, які є дієві, і які допоможуть швидко впоратися з тим завданням, яке стоїть перед нами", - сказав Ігнат.

Він додав, що доки не буде навчено хоча б першу кількість льотного складу, літаки F-16 не будуть в Україні. На запитання, чи можуть такі тренувальні центри бути створені в Україні, аби пілоти, які повертаються до України, навчали тут інших пілотів, Ігнат сказав: "Це очевидно і безумовно. Тому що, якщо ми переходимо на цей літак, ми повинні мати базу підготовки".

Він додав, що Харківський університет був основним центром підготовки курсантів, а далі вони навчалися та тренувалися в Чугуївській навчальній бригаді, де вони проходили льотну практику.

"І далі вони практикували вже у військових частинах. В кожній частині є тренажери, майже в кожній… Також був у нас центр підготовки в Миколаївській області…, де відбувалося і перенавчання на різні типи літаків", - розповів речник. Так, він зауважив: "Безумовно, такі центри будуть. Коли ми переходимо на цей тип літака, нам треба буде вчити людей постійно. Це безперервний процес. Навчання пілотів відбувається цілодобово, скажімо так".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...