Іноземний легіон ЗСУ чекає на своїх Соколів: Американський ас каже, що воюватиме на F-16 для України

На думку ряду експертів, поява іноземних пілотів F-16, як приватних осіб на службі України, то наступний крок підвищення ставок колективним Заходом у протистоянні Росії. Адже тисячі військових інших професій країн НАТО вже не перший рік діє в ЗСУ

"Ви можете розраховувати на мене, український уряд може найняти приватних підрядників, які вже знають, як управляти F-16, це придбає Вам час і допоможе виграти війну", - “Two Dogs”.

Один з найдосвідченіших військових льотчиків США Ден Гемптон “Two Dogs”, якого називають «найсмертоноснішим пілотом F-16», озвучив ідею, яка б допомогла швидко перетворити повітряний простір над Україною в безпольотну зону для росіян.
Він пропонує, аби пілотувати F-16 в Україні дозволили західним приватним льотчикам, і готовий захищати українське небо особисто. Свою думку він висловив у нещодавньому інтерв’ю “Голосу Америки”, передають Патріоти України.

Так, Гемптон детально розповів про можливості літаків F-16 та проаналізував виклики, які стоять перед Україною та українськими пілотами з огляду можливого надання цих літаків.

Враховуючи, що навчання займатиме тривалий час і для цього необхідно вивезти з України на Захід її найкращих пілотів, Гемптон озвучив іншу ідею, яка б дала змогу швидко захистити українське небо.

«Можливе короткострокове рішення для українського уряду — це найняти приватних підрядників, які вже є пілотами F-16», — запропонував Ден Гемптон. Він визнав, що «це питання політики», яке спершу мають організувати уряди, однак він вважає такий варіант «дуже можливим». Гемптон особисто погодився захищати небо України на F-16, якщо така опція стане доступною для приватних західних пілотів.

«Україна бореться проти Росії. Я маю на увазі, що це чорно-білий конфлікт, це добро проти зла, тут немає питань, хто правий, а хто винен. Тому я думаю, що в цьому дусі уряди, які можуть надавати ці послуги, повинні це робити, і я сподіваюся, що вони це зроблять. Я навіть поїду сам, я стану номером один, можете на мене розраховувати», — запевнив Гемптон.

На його думку, таке рішення допомогло б Україні виграти час, а зрештою і війну”. «Коли війна закінчиться, ви зможете зосередитися на відправленні своїх пілотів за кордон», — нагадує він, підкреслюючи, що наразі досвідчені військові льотчики потрібні Україні «прямо зараз». «І в кожному пілоті, якого ви посилаєте в Аризону, на одного пілота менше, який зараз може змінити хід боротьби. Тож я думаю, що виходом є протиповітряні системи, ракети, але також принаймні подумайте про те, щоб найняти приватних військових підрядників для виконання польотів над Україною — не деінде, а саме у небі над Україною», — запропонував він.

У такому випадку, припустив Гемптон, для України можна було б організувати придбання F-16 — «тому що вони найдоступніші, і вони вже є в Європі». Серед європейських країн, які мають на озброєнні ці американські літаки — ВПС Польщі, Нідерландів, деяких скандинавських країн, F-16 є і в самих США, нагадав пілот.

Далі, коли політичний аспект цього питання буде вирішено, необхідно було б «знайти людей, здатних керувати цими літаками, які вже мають тисячі годин польотів на цих літаках і не потребують навчання».

«Це більш швидке рішення, аніж відправляти українських пілотів до США та відправляти їх на програму навчання. Це буде добре, коли війна закінчиться, але ви повинні спочатку виграти війну, і це один зі шляхів зробити це», — вважає американський пілот. Він також запевнив, що «доступ до таких пілотів є» і достатньо американських та європейських пілотів були б готові літати в Україні на F-16 як приватні підрядники. «Це цілком здійсненний варіант. Тож сподіваюся, люди, які при владі у вашій країні, почують це і, можливо, задумаються над цим», — підсумував пілот.

Гемптон також наголошує, що іншою складовою термінового захисту українського повітряного простору мають бути ракетні системи «земля-повітря» та сучасна протиповітряна зброя, яку Захід може передати Україні.

«Таким чином якщо російські ВПС залетять в український повітряний простір, вони не повернуться. І повірте мені, я бачив це не у своїх ВПС, але в інших ВПС, що коли хтось вилітає вранці і не повертається, це створює проблеми з бойовим духом серед людей, які залишилися там. І я думаю, що зараз у росіян дуже серйозна деморалізація, оскільки вони втрачають так багато людей», — переконаний американський пілот-ветеран.

Він наполягає, що потреба «перетворити повітряний простір над Україною в безпольотну зону для росіян» залишається однією з найважливіших для ЗСУ.

«Ніхто ніколи не вигравав війни з повітря. Я бачив, як це намагались зробити раніше. Наші країни пробували. Не можна виграти війну з повітря, але можна програти війну, якщо ви не контролюєте повітряний простір», — нагадує він.

Бої в Курській області РФ: У Курчатові, де знаходиться АЕС, вночі чули непоодинокі вибухи. Повідомлялося про ракетні атаки. Росіяни панікують через загрозу "другого Чорнобиля"

середа, 7 серпень 2024, 7:21

: У місті Курчатов Курської області РФ увечері у вівторок, 6 серпня, пролунали вибухи. Звук був чутний у районі, де розташована Курська АЕС, повідомили російські Telegram-канали. . Так, у соцмережі з'явилися ролики із камер відеоспостережень. На них о...

Росія тисне на п'яти напрямках на сході: Селезньов розповів про небезпеку на фронті

середа, 7 серпень 2024, 6:56

Збройні сили Російської Федерації спробують посилити тиск на декількох напрямках на фронті. Зокрема, основний осередок бойових дій - схід України. Про це повідомив колишній речник Генштабу ЗСУ, полковник Владислав Селезньов в ефірі FREEДОМ, передають П...