Його черга відповідати за "ліві заробітки": Центр протидії корупції взявся за експропагандиста Коломойського, а нині нардепа Дубінського

"Мама любит скорость" погорів на незадекларованому бізнесі в ЄС:

Центр протидії корупції оприлюднив дані словацького бізнес-реєстру про наявність в країнах ЄС бізнесу у народного депутата від "Слуги народу" Олександра Дубинського, зазначають Патріоти України.

Як пише "Українська правда", з 30 березня 2019 по 14 лютого 2020 він був єдиним акціонером словацької компанії DubPro s.r.o, проте не вказав цього в декларації. За твердженнями ЦПК 18 лютого 2020 акціонером компанії DubPro s.r.o стала дружина Дубинського Леся Цибко. У липні Солом'янський райсуд Києва за її заявою ухвалив, що вона володіє 100% корпоративних прав у ТОВ DubPro з вересня 2019. У Центрі протидії корупції підтвердили інформацію, що це могло бути зроблено, щоб Дубинський уникнув притягнення до адміністративної відповідальності за недекларування.

Раніше адвокат Назар Чорний у виданні "Букви" написав, що Дубинський спробував приховати від НАЗК І НАБУ наявність у нього корпоративних прав в зареєстрованих за кордоном компаніях за допомогою українського суду. Адвокат пише, що 17 липня 2020 Солом'янський райсуд Києва виніс рішення у справі № 760/6437/20, за заявою Цибко Лесі до Дубинського, згідно з яким той з 28 вересня 2019 не є власником і учасником зареєстрованого в Словаччині ТОВ "DubPro", а з 5 березня по 27 вересня 2019 - керівником підприємства. На думку автора, Дубинський не тільки не вніс у декларацію інформацію про продаж частки компанії, але і залишався її повноправним власником місяць після прийняття присяги народного депутата, а за даними Комерційного реєстру райсуду Братислави - до лютого 2020. У розслідуванні наводяться факти системного недекларування Дубинським інформації про володіння корпоративними правами в словацькій компанії, даних про прибуток від продажу корпоративних прав. На думку автора, має місце маніпуляція з термінами, коли Дубинський керував компанією.

"Згідно словацького реєстру, Олександр Дубинський був вказаний як керівник компанії до 14 лютого 2020, однак український суд встановив, що лише з 5 березня по 27 вересня 2019 Дубинський не був керівником ТОВ DubPro. Але перевірки причетності Дубинського до управління словацькою компанією в період з 27 вересня по 2019 по 14 лютого український суд не проводив і не довів, що депутат не був керівником словацької компанії будучи народним обранцем. Тобто Олександр підпадає під дію статті 1724 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - робить висновок Назар Чорний.

Раніше Bihus.info опублікував розслідування, в якому перерахував власність Дубинського, його мами і дружини. Нардеп і його сім'я протягом останніх років стали власниками 24 квартир, 17 авто, двох будинків і 70 соток землі на суму близько 2 млн дол. При цьому "офіційні доходи сім'ї не могли дозволити йому покупку майна". За 5 років Дубинський придбав 10 нових авто. У матері нардепа за 5 років з'явилося сім елітних авто, в тому числі Maserati. З 2014 Дубинському належать 2 квартири на Подолі. Нардепу належать 6 земельних ділянок в селі Хотів Київської області, будинок в Солом'янському районі, квартира на Печерську і на Теремках. Ще сімома квартирами володіє дружина Дубинського. 19 об'єктів нерухомості (квартири і гаражі в Києві) належать матері Дубинського.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...