"Його вважали "сірою" людиною": Ексспівробітник КДБ пояснив, як Путін став диктатором

Його вважали "сірою" людиною, – ексспівробітник КДБ пояснив, як Путін став диктатором

Диктатор Владімір Путін довгий час вважався "сірою мишею", яка не здатна стати самостійною політичною фігурою. Однак йому, на жаль, вдалося вирватися. Про це "24 каналу" розповів ексспівробітник КДБ та Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Жирнов, прокоментувавши нещодавно опубліковане відео з Путіним та Собчаком, де вони відпочивають у Фінляндії на початку 1990-х років, передають Патріоти України.

Найімовірніше, ця поїздка не була секретною. В ті часи Собчак, Путін та інші представники його команди неодноразово відпочивали у Фінляндії.

"Загалом не скажу, що на цих кадрах є щось таке супер-пупер. Просто можемо глянути, яким був Путін, коли Собчак взяв його до себе в команду та доручив займатися міжнародними відносинами. Навіщо він це зробив? Йому потрібна була команда", – розповів Жирнов.

Путін був для Собчака зручною людиною. Він виконував доручені завдання та не ставив багато питань. За ці часи майбутній російський диктатор зміг стати мільйонером. Він організовував гуманітарну допомогу, на якій, очевидно, добряче заробив. Згодом він вибив собі місце в Москві, після чого став директором ФСБ, прем'єр-міністром, а вже потім і президентом.

"Цікаво, що сім'я Єльцина не очікувала, що Путін буде самостійною політичною фігурою. Вони вважали його сірою та виконавчою людиною. Очікували, що будуть смикати його за нитки", – вважає Жирнов.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...