"Історичний центр Таллінна буде зруйнований вщент": Прем'єр Естонії боїться за долю власної країни, якщо НАТО не змінить своїх планів

За словами Каї Каллас, звірства у Бучі показали неефективність оборонних планів Альянсу для країн Балтії. Концепція "віддати та звільнити" передбачає розміщення в країнах Балтії лише по тисячі натівських солдатів. Напередодні прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас заявила, що за нинішніх планів НАТО з оборони від нападу РФ країна зникне з політичної карти, а історичний центр Таллінна буде зруйнований вщент. За словами Каллас, існуючі плани оборони НАТО щодо оборони трьох балтійських країн припускають, що ця територія може бути захоплена і згодом звільнена протягом 180 днів. Про це повідомляє FT, передають Патріоти України.

Естонський прем'єр нагадала, що з початку масштабного вторгнення РФ в Україну минуло вже більше днів. "Якщо зіставити масштаби України та країн Балтії, можна зробити висновок про те, що наші країни та наші культури можуть бути повністю знищені, - зазначила Каллас. - Ті з вас, хто відвідував Таллінн і знають наше старе місто з його багатовіковою історією та культурою. Все це буде стерто з карти, зокрема наш народ, наша нація”.
Така заява пролунала напередодні саміту НАТО, який наступного вівторка відбудеться в Мадриді і на якому обговорюватимуться питання безпеки балтійських країн та плани щодо оборони східного флангу.
Який план НАТО для захисту країн Балтії?
План НАТО з захисту Латвії, Литви та Естонії передбачає, що в кожній з країн можуть бути розміщені до тисячі або близько того натівських солдатів, які виконують стримуючу функцію порівнянну з мінною розтяжкою. Однак, за словами естонського прем'єра, звірства російських солдатів у Бучі сталися протягом 80 днів після початку вторгнення — і тому концепція "віддати і звільнити", як зазначила Каллас, не дуже й ефективна.
Прем'єр-міністр повідомила, що у розмові з іноземними військовослужбовцями, дислокованими в Естонії (більшість з них — британці), їй пояснили, що за поточних планів НАТО їх просто знищать під час потенційного російського вторгнення.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...