Із касками 1948 року і порваними бронежилетами: Окупанти захотіли відновити і відправити на війну розгромлену бригаду з Криму

Російські окупанти намагаються відновити та відправити на війну розгромлену 810-ту окрему гвардійську бригаду морської піхоти Чорноморського флоту Росії з Криму, яка базується у Севастополі. Вони відправляють солдатів на війну у касках 1948 року випуску та рваних бронежилетах, передають Патріоти України.

Про це пише "Крим. Реалії". Зазначається, що за "відродження" бригади взялися після втрат під час наступу на південні області України. Навколо цього процесу вже спалахнув скандал. Так, проросійські активісти відверто заявляють, що мобілізованих не змогли забезпечити амуніцією та бронежилетами.

Як відомо, 810-а бригада у 2014 році активно брала участь у захопленні Криму, а з початку повномасштабного вторгнення країни-агресора в Україну виконувала ключові завдання щодо окупації південних регіонів нашої держави.

Зокрема, вона воювала під Мелітополем Запорізької області та брала участь у захопленні Маріуполя Донецької області. Потім її перекинули на донецький, а незабаром – на херсонський напрямок, де бригада зазнала суттєвих втрат – близько 85% загиблих особового складу. Таким чином, вона вже не змогла брати участь у боях.

Але "влада" Криму не може з цим змиритися і будь-що намагається знову відправити цей підрозділ на фронт.

У вересні розпочалися пошуки "добровольців" для бригади. У Криму навіть розклеїли відповідні оголошення. Контрактникам пропонують 10-денну підготовку від "найкращих військових фахівців" та зарплату від 185 до 255 тисяч рублів на місяць.

Так, на початку жовтня на базі 810-ї бригади у Севастополі вже почали готувати на війну мобілізованих росіян із 300 новобранців. Вони проходять прискорену базову бойову підготовку.

"Мобілізованих розміщують у військовому містечку 810-ї бригади морської піхоти. Сюди прибули близько 300 новобранців. Мобілізовані проходять прискорену базову бойову підготовку під керівництвом інструкторів з 47-ї мотострілецької дивізії і 810-ї бригади. Найбільша увага приділяється підготовці екіпажів БМП, БТР та РСЗВ "Град". Зразки сучасної військової техніки відсутні. Окремо готуються підрозділи снайперів та саперів. Відпрацьовуються дії у складі БТГр та малими групами", – йдеться у повідомленні ГУР МО України.

Про те, що солдати не мають ні нормальних касок, ні бронежилетів, заявив ведучий авторської радіопрограми російської "Комсомольської правди" Сергій Мардан. Він процитував листа мешканки Судака, волонтерки Ірини Сінцової.

"Сьогодні вранці до мене прибігли матері наших мобілізованих, які сьогодні йдуть за стрічку (на передову – Ред.). Наші всі йдуть до 810-ї бригади. Першу партію справді спорядили, показали журналістам, прозвітували. Інші йдуть у касках 1948 року і в рваних бронежилетах. Чоловіки бачать, як розвантажуються нові броники, і відразу отримують діряві, порожні, не за розміром. Спочатку намагалися вирішувати питання з керівництвом частини, в результаті повідомили рідним, що "збунтувалися". Вимагають від керівництва цивільного та військового замінити мотлох і відмовляються без цього їхати. Матері цілими днями дзвонять, на всі "гарячі" лінії – там тиша, слухавки не підіймають", – пише активістка.

Російський блогер Сергій Колясніков підтвердив цю інформацію: "Ситуація в Криму підтвердилася. Мені написали, що вона на контролі Аксьонова ( "глави" Криму – Ред.). Ті, хто не отримав засобів індивідуального захисту на місці, мають отримати їх за місцем дислокації. Дуже сподіваюся, що так і буде. Бійці без бронежилетів при масованому обстрілі – наслідки всім зрозумілі", – заявив він.

Крім того, такі скарги кримчани масово пишуть і на сторінці Аксьонова у соцмережі. Там же мобілізовані відкрито відмовляються приймати таку амуніцію та їхати на війну.

У зв'язку з цим, Аксьонов пообіцяв, що до 20 жовтня всім мобілізованим "передадуть сучасні засоби індивідуального захисту – бронежилети, легкі та міцні шоломи, а також комплекти термобілизни". Але станом на 24 жовтня відомо, що багато призовників вже відправили на передову без належного екіпірування.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...