Кадиров хоче передати владу синові: Маломуж розповів, коли чеченський диктатор піде на пенсію

Чеченський диктатор Рамзан Кадиров розглядає свого сина як наступника, але зараз він Чечні не втримає, вважає екс-глава Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж, передають Патріоти України.

В інтерв'ю Главреду він зазначив, що передати владу сьогодні 17-річному синові означатиме фактичну втрату контролю.

"Все буде вирішуватися за результатами завершення війни в Україні. Молодший Кадиров такої жорсткої моделі вже не створить, для цього у нього немає ні сил, ні авторитету, ні образу жорсткого тирана. Тому з ним може бути зовсім інша історія Чечні, коли там з'являться і міжкланова боротьба, і більш активна опозиція", - пояснив Маломуж.

За його словами, передача влади може відбутися вже після війни з урахуванням всіх факторів, зокрема оголошення незалежності Чечні в разі розпаду Росії.

"Або ж у разі збереження путінського режиму Кадиров формально може передати владу синові за 3-5 років, а сам контролюватиме процес, поки не будуть отримані гарантії існування режиму Кадирова-молодшого", - підсумував експерт.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...