Канада запровадила нові санкції проти РФ

У п'ятницю, 28 жовтня 2022 року, Канада оголосила про запровадження нових санкцій проти Російської Федерації, під які потрапили 35 громадян Росії, включно з керівниками компанії "Газпром". Про це заявив канадський прем'єр-міністр Джастін Трюдо на Конгресі українців Канади, передають Патріоти України.

"Сьогодні ми додаємо в цей список ще 35 осіб, зокрема впливових керівників державної енергетичної компанії "Газпром", і запроваджуємо санкції щодо шести компаній енергетичного сектору", – наголосив Трюдо.

Зазначається, що під санкції потрапили "Лукойл", "Трансойл", СОГАЗ і "Національна нерудна компанія". Також до списку увійшли віце-прем'єр-міністри Росії Денис Мантуров і Олександр Новак, виконавчий директор "Газпрому" Віталій Маркелов і його прес-секретар Сергій Купріянов.

За словами Трюдо, Канада також має намір запровадити нові санкції щодо представників російського сектору юстиції та безпеки. Під обмеження потраплять співробітники поліції і слідчі, прокурори, судді і співробітники в'язниць, причетні до грубих і систематичних порушень прав людини щодо лідерів російської опозиції.

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...