Кандагар та Герат пали. Наступний Кабул? Таліби за один день захопили друге і третє за населенням міста Афганістану

Фото: таліби захопили Кандагар (twitter.com/WorldCitizenLA)

Радикальний рух "Талібан" заявив про захоплення другого за величиною міста в Афганістані - Кандагарі. Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає. Також стало відомо про взяття талібами столиці провінції Газні.

, повідомляють Патріоти України з посиланням на агентство Аль-Джазіра.

"Талібан щойно написав у Twitter, що захопив Кандагар", - повідомляє видання.

Агентство зазначає, що поки не зрозуміло, наскільки правдива Заява талібів. Однак, за його даними, за Кандагар йдуть запеклі бої. У соцмережах користувачі розміщують відео, на яких, як стверджується, показані кадри відступу урядових військ з міста.

Аль-Джазіра зазначає, що Кандагар - важливий актив для уряду Афганістану, за який він повинен триматися. У місті проживає близько 400 тисяч осіб.

В той самий час повідомляється, що таліби взяли під контроль Газні, столицю однойменної провінції. Місто знаходиться приблизно за 130 кілометрів від Кабула. Таким чином бойовики захопили вже 10 адміністративних центрів країни за кілька днів.

Бойовики руху "Талібан" захопили Герат - третє за величиною місто Афганістану. Це столиця 11 провінції країни, що перейшла під контроль талібів за останні дні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на агентство AFP.

Як повідомив виданню співробітник сил безпеки Афганістану, урядові війська відступили з Герата. За його словами, таліби захопили штаб-квартиру поліції і ряд адміністративних будівель, встановивши над містом контроль.

У соцмережах з'явилися відео, на яких стверджується, що таліби увійшли в Герат. На кадрах Показані бронеавтомобілі, в тому числі американського виробництва, на яких вулицями міста пересуваються бойовики.

Захоплений Герат став столицею 11 провінції Афганістану, яка перейшла під контроль талібів за останні дні.


Україна планує "рухатися вперед": У Байдена заявили, що ЗСУ готуються до нового контрнаступу

неділя, 5 травень 2024, 11:48

Україна планує розпочати новий контрнаступ на позиції російських загарбників у 2025 році, щоб утримати Кремль від отримання додаткових переваг цього року. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, інформує Financial Tim...

"Ми повинні": Макрон закличе Цзіньпіна натиснути на Путіна, щоб закінчити війну в Україну

неділя, 5 травень 2024, 11:30

Під час візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Франції, президент Еммануель Макрон звернеться з закликом до Пекіну посилити тиск на Москву, щоб вона припинила збройну агресію проти України, передають Патріоти України. Візит китайського лідера до Фра...