Кати присипали їх мінімально, на 20-30 см землею, а потім прямо в яму скидали сміття: Під Одесою археологи знайшли масове поховання вбитих людей (фото)

Вченим вдалося розкрити шість траншів з тілами вбитих.


В Одеській області на шостому кілометрі Овідіопольської дороги археологи відшукали рови з останками сотень засуджених з ідеологічних міркувань. Про це повідомляє видання "7-й канал", передають Патріоти України.

Раніше тут знаходили поодинокі фрагменти тіл, взуття, монети та інші особисті речі, а зараз вченим вдалося розкрити шість траншів з тілами вбитих.

"Ями з інтервалом в метр, на глибині близько 1,6 м, люди лежать там в кілька шарів. Кати присипали їх мінімально, на 20-30 см землею, а потім прямо в яму скидали сміття. Потім звалище засипали шарами і зарівнювати , щоб приховати місце розстрілів", - розповів історик Олександр Бабич і додав, що щільність залягання занадто велика, щоб точно визначити терміни закінчення робіт.

Він сподівається, що імена жертв НКВС вдасться відновити, а самих розстріляних - поховати по-людськи.


Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...