Кати путіна за тиждень до акції підготували могили для страти військовополонених, - Bellingcat

Фото: Maxar

Росіяни ретельно готувалися до вбивства українських полонених в Оленівці. Та викопали завчасно могили для прибирання величезної кількості трупів, викривши себе таким чином нетиповою поведінкою. Про це у Twitter пише засновник Bellingcat Еліот Хіггінс, навівши відповідні докази, передають Патріоти України.

Також 27 липня OSINT-дослідник Александер Олівер помітив свіжовириті могили на території колонії на супутникових знімках Maxar.

"На знімку з Оленівської в'язниці, де вбили 50 військовополонених, видно могили, викопані біля північної стіни. На знімку від 27 липня, за два дні до вибуху, могили ще порожні, засипали їх 29 липня, в день вибуху", – написав Олівер у Twitter.

Засновник Bellingcat Еліот Гіґґінс довів, що ці могили з'явилися навіть не за два дні до масового вбивства українських військовополонених в Оленівці, а за понад тиждень.

"Знімки з нижчою роздільною здатністю на Planet вказують на те, що зрушення ґрунту сталося після 18 липня і до 21 липня в Оленівській в'язниці", – зазначив Гіґґінс .

Олівер впевнений, що в Оленівці відбулося заздалегідь сплановане умисне вбивство. "Якщо це могили, то це ще один доказ того, що це був заздалегідь спланований російський воєнний злочин, який, мабуть, був підготовлений за кілька днів.

Звісно, у таборах для військовополонених можуть бути могили, які не є свідченням масштабного воєнного злочину. Але кількість можливих могил, які здаються свіжими на цих знімках, і масштаби воєнних злочинів наштовхують на думку, що це не збіг", – написав Олівер.

Також він припускає, що росіяни могли вбити українських воїнів до вибуху, котрий використали для того, щоб звинуватити у своїх злочинах Україну.

"Я вважаю, що військовополонені могли бути вбиті до вибуху, який пізніше використали як прикриття, щоб звинуватити Україну.

Уже підтверджено, що потенційні могили в Оленівській в'язниці були викопані більш ніж за тиждень до нападу. Чи є якісь реальні докази того, що військовополонених було вбито в результаті вибуху, а не раніше? Подібна постановка буде далеко не першою", – пише Олівер.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...