Хіти тижня. Біля Азову помітили величезне угруповання військ РФ: Полторак зробив тривожну заяву

Ситуація на українсько-російському кордоні, як і раніше залишається складною – Росія готує черговий план по захопленню України.

Так, біля Азовського моря було помічено величезне угруповання російських військ. Про це повідомив Міністр оборони України Степан Полторак, передають Патріоти України.

"Ситуація залишається складною. Угруповання війська, яке знаходиться на кордоні з Україною, небезпечне для України. 28 батальйонів тактичних груп, величезне угруповання в районі Азовського моря, сили і засоби, збільшені під час окупації Криму за окремими напрямами в 10 разів, є небезпечними", – сказав голова Міноборони в інтерв'ю телеканалу "Прямий" в суботу, відповідаючи на питання про ситуацію на кордоні з Росією і наміри російських військ.

За його словами, Збройні сили України моніторять ситуацію, працює розвідка, отримується необхідна інформація. "Ми завжди знаходимося напоготові, щоб виконати свій конституційний обов'язок і захистити нашу державу", — підкреслив Полторак.

Відповідаючи на питання про можливість повномасштабної війни з Росією, міністр висловив переконання, що у Росії і сьогодні є прагнення захопити Україну. "Єдине – змінюється тактика, змінюються форми здійснення агресії. Нас відчувають на фронті. Не виходить на фронті – вони пробують всередині країни. На жаль, загрози відкритої агресії нікуди не відійшли, вони існують і, на жаль, сьогодні є вельми можливими", — сказав Полторак.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...