Хіти тижня. "Діяти відкрито": Росіяни пропонують повномасштабно вдарити по Україні, як по турках у Сирії

У російському інтернет-просторі на деяких джерелах з'явилася досить цинічна ідея, яка розкриває справжню сутність так званих "братських" настроїв окремих росіян.

Після скоєного російсько-сирійського авіаудару по турецьким позиціям в Ідлібі 27 лютого деякі російські інтернет-ресурси висловили досить цинічну думку з цього приводу. І пов'язано це безпосередньо з конфліктом на південному сході України, передають Патріоти України.

Так, на одному з російських пропагандистських Telegram-каналів "Русский орієнталіст" з'явилася публікація про те, що непогано було б діяти в Україні таким же відкритим способом, як і в Сирії. У публікації каналу порівняли дії турецької та української армій, а також системи ППО, які, на думку росіян, не становлять загрози для російських військових сил.

При цьому, на думку автора публікації, ситуація з турецькими військовими в Ідлібі і українськими в Україні досить схожі. Фактично, на думку автора поста, Росія повинна припинити видавати себе за якусь "третю" сторону і почати повномасштабну агресію по відношенню до Києва.

Власне, з такими аргументами автор публікації висловлює думку про те, що в Україні теж можна було б почати діяти менш пасивно і атакувати українських військових так само, як турецьких в Ідлібі, застосовуючи бойову авіацію. "Я ось, знаєте, дивлюся стрічку новин з Ідлібу і думаю: а чому Україна настільки небезпечна, що нанести удар по турецьким військам, які не виконують умови меморандуму 2018 року, можна, а по українським добробатам, які не виконують умови мінських угод і ведучих обстріл населених пунктів, не можна? Невже українська ППО сильніше турецької? Або може союзники у члена НАТО Туреччини слабкіші?", - написали на каналі.Мабуть, автор посту не бере до уваги той факт, що якщо і можна, з натяжкою, пред'явити до турків претензії з приводу того, що вони борються на чужій території, то українці захищають свої землі на території своєї країни. І як раз таки, якщо Кремль зважиться на подібну ескалацію на Донбасі, то це вже точно не приведе ні до чого хорошого, з огляду на події в Сирії. Росія просто не зможе потягнути все це на собі і вся світова спільнота повстане на неї остаточно і в таких масштабах, яких на нашому віку ще не було.

Крім того, українська армія 2014 року і 2020 року - це різні армії. Нинішні збройні сили України здатні завдати військовим Путіна дуже серйозної шкоди, якщо той піде на нашу країну повномаштабно. Зараз в Армії України 300 тисяч бійців з резервом понад мільйон. При початку повномасштабної війни під рушницю стануть не менше 3 мільйонів громадян. Якщо Путін задумає в Україні "маленьку й звитяжну", то російській державі незабаром прийде кінець.

Як би там не було, але вся суть "братніх" відносини окремих росіян в наявності.

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...