Хіти тижня. Доходи будуть "під ковпаком": У Кабміні готують неприємний сюрприз для українців

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабміну в тримісячний термін розробити проект закону про одноразове декларування для громадян. Про те, як це буде працювати розповів міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України.

За його словами, разове декларування дасть можливість легалізувати як активи, які знаходяться за кордоном, так і ті, які знаходяться в Україні, наприклад доларові накопичення. При цьому важливо щоб інструмент декларування був не надто складним.

"Ми хочемо створити можливість для громадян, які хочуть "відбілити" або показати свої доходи. За ним, можливо, навіть були сплачені податки, але це було давно. І зараз, з огляду на ризики фінмоніторингу, легалізувати ці доходи важко. З одного боку, важливо мотивувати людей. Але з іншого - потрібно створити умови, при яких, якщо ти задекларував, то будь готовий, що держава може перевірити твої витрати", - пояснив Марченко.

Він додав, що нульове декларування не працює, тому є потреба в нових механізмах. "Хто хоче, будь ласка, заводите свої активи в Україну, ось вам варіанти, можете покласти гроші на депозит або купити ОВДП", - говорить міністр.

Марченко зазначив, що питання оподаткування також стоїть, але воно не первинне, первинно створення умов для мотивації. Зараз розробляється відразу декілька законопроектів і концептуально допрацьовується ідея. При цьому ініціатива виходить безпосередньо від Володимира Зеленського.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...