Хіти тижня. Лавров розповів, як Зеленський "засмутив" Ху*ла на переговорах у Парижі

Міністр зазначив, що український лідер «розкрив» документ щойно розпочалася зустріч і «різко заявив, що він на це піти не може»

Під час проведення в Парижі саміту «нормандської четвірки» президент України Володимир Зеленський відмовився від ідеї провести відведення сил і засобів по всій лінії розмежування на Донбасі. Ця обставина «засмутила» російську делегацію. Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

За його словами, про те, що війська будуть відведені по всій лінії фронту, сторони домовилися ще до зустрічі глав держав, підготувавши відповідний документ. Лавров зазначив, що український лідер «розкрив» його щойно розпочалася зустріч і «різко заявив, що він на це піти не може», а нове розведення можливо тільки в трьох селищах.

Глава зовнішньополітичного відомства країни-агресора стверджує, що президент України пояснив свою відмову тим, що розведення навіть в Петровському, Золотому і Станиці Луганській зайняло майже півроку і з такою швидкістю відведення сил по всій лінії зіткнення «займе 10-15 років».
Лавров зазначив, що глава держави «категорично відмовився» від пропозиції російського президента Володимира Путіна записати в протоколі, що «сторони почнуть з додаткових трьох селищ, але їх мета - в тому, щоб лінія зіткнення була звільнена від сил і засобів протиборчих сторін».
«Турбують» Лаврова і заяви міністра закордонних справ України Вадима Пристайка про те, що держава допускає в майбутньому проведення політики, альтернативної мінським домовленостями.
Раніше міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що Україна проти ідеї розведення сил і засобів по всій лінії розмежування на Донбасі, оскільки це призвело б до заморожування конфлікту.

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...