Хіти тижня. Московське хамство як науковий аргумент. "Укрусь" або "Русукра": Офіційна речниця МЗС РФ Захарова принизила Україну, відповідаючи на закид у крадіжці Росією чужої історії

Речниця МЗС Росії Марія Захарова відповіла на звинувачення заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара в крадіжці Росією "історії України-Русі".

Відповідний коментар вона опублікувала в своєму Facebook, зазначивши, що Росія хоче "вбити клин у злочинне переписування історії".

"Що стосується "України-Русі", то хотілося б уточнити дати початку і закінчення існування цієї Малоросійської Гіпербореї. Пропоную МЗС України для зручності і ємності наступного разу використовувати для позначення цього міфологізму такі назви: Укрусь або Русукра", – написала Захарова.

Також, як повідомляє "MK.ru", на ситуацію відреагував член Ради Федерації Франц Клінцевич, назвавши думки Боднара "неосвіченою русофобією", а його самого "неадекватним".

"Думаю, що з такими кадрами президенту України Володимиру Зеленському важко буде розраховувати на поліпшення відносин із Росією", – зазначив він.

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....