Хіти тижня. Невтішні дані для Зе-команди: Стало відомо, скільки українців не довіряють президенту України

Президенту Володимиру Зеленському на сьогодні не довіряють 50% громадян. Про це заявила голова правління Українського інституту соціальних досліджень ім. О. Яременка Ольга Балакірєва на прес-конференції, коментуючи результати соціологічного дослідження, проведеного центром "Соціальний моніторинг" 10-19 червня, передають Патріоти України.

За її словами, результати опитування показали, що баланс довіри до всіх органів влади знизився. Балакірєва зазначила, що у Зеленського "тривалий час після обрання тримався позитивний баланс довіри. Ситуація почала змінюватися в січні, і, як ви бачите, вже на тлі коронавірусу наші останні виміри, які були в травні й червні, показали зміну цього балансу, і зараз баланс довіри негативний". Вона повідомила, що на сьогодні Зеленському повністю довіряють 13% респондентів, скоріше довіряють 28,3%, скоріше не довіряють 25,4% і цілком не довіряють 24,8% опитаних.

"Отже, на сьогодні 50% населення не довіряють президенту Зеленському", - підкреслила Балакірєва. Вона зауважила, що "це такий дуже важливий дзвіночок". На думку експерта, Зеленський зараз вже повторює "шлях попередніх президентів з точки зору суттєвого зниження рівня довіри після року" правління. Також Балакірєва наголосила, що ще гірша ситуація стосовно довіри громадян до Кабінету міністрів, в якого баланс довіри мінус 54,3%; до Верховної Ради - мінус 55,4; до Нацбанку - мінус 44,5%.

Крім того, опитування показало негативний баланс довіри до СБУ, Національної поліції, до прокуратури, ДБР і НАБУ. Натомість, за словами Балакірєвої, Збройні сили традиційно залишаються з позитивним балансом довіри - їм не довіряють близько 30% опитаних, а довіряють більш як 60%, отже є 32% - позитивний баланс довіри.

Разом з тим Балакірєва наголосила, що переважна більшість опитаних вважають недоцільним проведення дострокових виборів президента України, хоча кількість таких громадян з грудня 2019 року зросла з 17% до 27%. За її словами, також зросла кількість прихильників дострокових виборів до парламенту - з 23% до 31%. "Хоча загальний баланс все ж таки свідчить про недоцільність проведення дострокових виборів, люди не хочуть знову втягуватися в політичні перегони парламентських чи президентських виборів", - підсумувала Балакірєва.

Під час дослідження 10-19 червня 2020 року методом особистого інтерв'ю за місцем проживання респондента було опитано 3037 осіб у всіх регіонах України, крім окупованих територій Луганської та Донецької областей і Криму. Похибка вибірки становить 1,1-1,9%.

Але чи вистачить політичної волі? Законопроект Конгресу дозволяє Байдену конфісковувати російські активи, – посол

четвер, 18 квітень 2024, 15:39

Запропонований у Палаті представників Конгресу США 21st Century Peace through Strength Act ("Акт про мир у XXI столітті через силу") передбачає конфіскацію російських активів на користь України та розширення санкцій проти Москви. Про це заявила посол У...

ППО посилиться: Виробник IRIS-T обіцяє надіслати ще одну систему в Україну "за кілька тижнів"

четвер, 18 квітень 2024, 15:30

Гельмут Раух, керівник збройової компанії Diehl Defense, яка виробляє засоби протиповітряної оборони IRIS-T SLM, анонсував доставку ще одніє системи в Україну за кілька тижнів, передають Патріоти України. Деталі: Раух прибув до Києва разом з групою під...