Хіти тижня. Нова реформа від "Слуги народу": Голова профільного комітету Верховної Ради ініціювала позбавлення більшості ветеранів Донбасу статусу учасника бойових дій

Про те, що "корочка" УБД, це не лише пільги, але і певний соціальний статус та відзнака державою заслуг громадянина, котрий відстоював її в боях за незалежність та територіальну цілісність до уваги не береться

Галина Третьякова пропонує залишити статус УБД лише пораненим та скаліченим, і то якщо вони не контрактники

Статус учасника бойових дій повинні отримувати не всі військові, які побували на фронті, а пільги необхідно надавати тільки тим, які щось втратили на війні. При цьому наголошується, якщо людина свідомо пішла на контрактну службу – то отримала вже своє у вигляді зарплатні, зазначають Патріоти України.

Так про "інноваційний підхід у реформуванні системи соціального захисту учасників бойових дій" АрміяInform розповіла голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народний депутат від партії "Слуга народу" Галина Третьякова.

Зокрема, "слуга" зазначила, що передусім необхідно провести аудит держави в цілому, а саме пільг та соціальних виплат, які нині отримують військовослужбовці. Також необхідно передивитися перелік пільговиків.

Учасник бойових дій

"Якщо це був контракт, і людина свідомо йшла на отримання високого грошового забезпечення, продавала свою найману силу для того, щоб захищати країну, – це був його вибір і тільки так", – наголосила Третьякова.

За її словами варто розрізняти реальних пільговиків і "так званих", які перебували на війні "два-три дні й навіть не були "на нулі", проте теж мають статус УБД і вимагать відповідного соцзахисту на рівні з тим, хто воював".

Нардепка вважає, що пожиттєве утримання державою всіх УБД загрожує тотальною бідністю і затримкою у розвитку суспільства.

Третьякова зазначила, що "нормальне грошове забезпечення контрактника в наших реаліях" – 1000 грн на день, проте не для всіх.

"Зрозумійте, ми не захистимо всіх. Людина свідомо йде на військову службу не для того,наприклад, щоб отримати житло. Маємо змінити конструкт. Те, що є нині,— радянське, яке треба змінити на європейське цивілізоване. Повторюю: захищати слід тільки тих, хто щось утратив на війні", – акцентувала нардепка.

За її словами, "треба концентрувати ресурси на тих, кому вони найбільш необхідні, а не роздавати всім по прожитковому мінімуму, нічого не гарантуючи. Найобразливіше, що роздаємо, зокрема і тим, хто права на те не має, а "корочки" отримав".

Третьякова вважає систему, яка існує зараз "радянською" і її необхідно змінювати на європейську цивілізовану.

"Маємо змінити бюджет проїдання, який на дві третини, якщо не на три чверті, складається із соціальних виплат", – зазначила вона.

P.S. Наступного дня, після того як вже піднялась хвиля невдоволення, президент України відкинув пропозицію пані Третьякової, запевнивши, що держбюджет-2020 передбачає всі необхідні виплати.

Заслужили на премію Дарвіна: На Херсонщині росіяни на моторці підірвались на своїй ж міні (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:45

На лівобережжі Херсонської області окупанти на моторці підірвались на протичовній міні. Її встановили вони ж, передають Патріоти України. "При спробі окупантів встановити протичовнову міну, їх моторку знесло течією на таку ж міну, встановлену раніше", ...

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...