Хіти тижня. Підготовка до перемир'я: На Донбасі окупанти ведуть вогонь по силах ООС, українським військовим відповідати заборонено

Штаб операції Об’єднаних сил стверджує, що ситуація на лінії розмежування контрольована, незважаючи на 15 обстрілів з боку російських окупантів, повідомляють Патріоти України з посиланням на штаб ООС.

Українські військові вогонь у відповідь не відкривали - внрховний головнокомандувач Зеленський заборонив.

Дослівно: "Минулої доби на ділянках відповідальності переважної більшості підрозділів обстріли противника не зафіксовано. За винятком, 15 фактів порушення режиму припинення вогню в районі населених пунктів Кримське, Причепилівка, Попасна, Троїцьке, Новозванівка, Новоолександрівка, Оріхове, Авдіївка, Невельське, Лебединське, Опитне, та Водяне".

Деталі: У попередніх зведеннях штаб не вважав, що 15 обстрілів – це "турбуючий вогонь противника". Зокрема, такі твердження відсутні у ранковому зведенні 24 липня або ж 22 липня, коли від ворожого вогню постраждали четверо українських захисників. Водночас, у зведенні йдеться, що противник не стріляв "на ділянках відповідальності переважної переважній більшості підрозділів".

У повідомленні також не вказується, що бойовики використовували заборонене "Мінськом" озброєння.

"В більшості випадків обстріли здійснювалися зі стрілецького озброєння, гранатометів та мінометів калібру 82 мм. В окремих випадках окупанти вели вогонь з мінометів калібру 120 мм. Завдяки належній організації роботи командирів усіх рівнів втрат серед особового складу немає", – зазначили у штабі.

В ООС нагадали про контроль з боку офіцерів за дотриманням режиму "тиші" з боку українських військових та про можливість наших захисників відкривати вогонь у відповідь.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...