Хіти тижня. "Путін зламався і не пішов далі": Російський історик заявив, що Порошенко зміг захистити Україну від окупанта

Андрій Зубов вважає, що Володимир Путін розраховував на успіх, при якому значна частина України виступила б за найтісніше об'єднання з Росією.

Російський історик Андрій Зубов констатував, що п'ятий президент України Петро Порошенко зміг зупинити подальшу окупацію країни, в результаті чого глава РФ Володимир Путін зазнав "повне фіаско" на першому етапі свого плану. Про це він заявив в інтерв'ю, зазначивши, що після анексії Криму могло бути кілька сценаріїв розвитку подій, передають Патріоти України.

Так, історик вважає, що Путін розраховував на успіх, при якому значна частина України виступила б за найтісніше об'єднання з Росією. Другою ідеєю було прийняття Заходом відповідних подій, а третьою – помста українському народу за повалення Януковича та знесення пам'ятників Леніну.

"Але Захід проявив твердість. Значною мірою це результат роботи вашого колишнього президента Порошенка, який у зовнішній політиці був блискучим президентом. Він слабку країну зміг захистити від російської агресії міжнародних зобов'язань", – наголосив Зубов.

За його словами, Путін "зазнав повного фіаско", незважаючи на те, що багатьом не хотілося псувати відносини з Росією, оскільки це було економічно невигідно. Країни Заходу таки пішли на санкції і невизнання Криму.

"Оскільки за цією справою Путіна не пішли нові справи, – він зламався на першому кроці, далі Криму і Донбасу справа не пішла. До президентських виборів у Росії 2018 року настало розчарування", – констатував Зубов.

Джерело: LIGA.net

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...

Америка ставить питання руба: Блінкен прибув до Китаю. У портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпіна не допомагати росіянам, - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...