Хіти тижня. Росія "закриває" питання: Експерти дали невтішний прогноз щодо долі Криму

Україна дійсно може нав'язати Кремлю переговори по відновленню поставок води на територію Криму в обмін на поступки, однак в команді президента немає кадрів, які могли б зайнятися таким питанням.

Одним з можливих сценаріїв вирішення "водного питання" для Криму можуть стати переговори між Україною і Росією, повідомляють Патріоти України.

Україна дійсно може нав'язати Кремлю переговори по відновленню поставок води на територію Криму в обмін на поступки. Наприклад, Київ ініціює початок переговорного процесу з Російською Федерацією по воді для Криму. У якості посередників залучаються представники ООН, ОБСЄ, лідери "Великої сімки". Основною умовою відкриття дамби є, наприклад, вихід з Криму російських військових формувань. Після згортання і виведення певних військових баз, з боку України подається певна кількість кубометрів дніпровської води.

Тим самим ми демонструємо світовій спільноті, що готові вирішувати проблему гуманітарної катастрофи кримського населення. Крім того, ми нав'язуємо Кремлю тривалий переговорний процес, де головну роль віддаємо вітчизняної дипломатії. Втім, на думку експерта, не варто чекати такого діалогу.

"Питання (статусу, - ред.) Криму вже внесено до нової редакції російської Конституції, для них воно закрите", - говорить Директор Інституту зовнішньополітичних досліджень Григорій Перепелиця.

Колишній представник президента України в АР Крим Борис Бабін, в свою чергу, не виключає варіант переговорів із залученням міжнародного арбітра. Але попереджає, що в команді президента немає досвідчених кадрів, які могли б зайнятися організацією таких переговорів.

Джерело: Апостроф

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...