Хіти тижня. Розслідування "Схем" може глобально обрушити довіру до керівництва України, - Бутусов

Офіс Президента вже пригрозив подати до суду на журналістів проекту за публікацію брехливих відомостей.

Програма «Схеми» - це проект «Радіо Свобода», який фінансується Конгресом США. Її розслідування про перебування Володимира Зеленського в Омані здатне різко змінити ставлення до української влади і стати причиною системної кризи. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив головний редактор видання Цензор.НЕТ, журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

За його словами, в даний момент сенсаційна інформація, опублікована «Схемами», - це головне питання інформаційного порядку. «Ця історія може глобально обрушити довіру до керівництва України», - написав він, нагадавши, що ОП пригрозив подати до суду на журналістів проекту за публікацію брехливих відомостей.
Бутусов зазначив, що якщо у представників глави держави вийде виграти справу, то Конгресу США доведеться заплатити чималу суму за дезінформування суспільства про діяльність президента. «Згідно з розслідуванням, справа виглядає так: ЗМІ, що фінансується зі США, натякнуло на нещирість президента України і його адміністрації і пред'явило Зеленському підозру у веденні таємної дипломатії», - зазначив журналіст.
Виходить, що американське диппредставництво і Державний департамент Сполучених Штатів будуть змушені у відповідь на офіційну заяву Києва про розслідування «Схем» озвучити свою позицію. «Це питання довіри до української влади і президента. Такі інформаційні хвилі можуть викликати системну кризу», - резюмував Юрій Бутусов.

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...