Хіти тижня. "Стіну потрібно будувати не на Донбасі": Український письменник пояснив, як перемогти "розводилу"-Путіна

На думку Віталія Капранова, перш за все треба захистити свій інформаційний простір.

Україна сьогодні змушена воювати проти Росії на Донбасі, щоб не довелося воювати в Києві. Про це заявив український письменник і громадський діяч Віталій Капранов, коментуючи пропозиції "відгородити стіною" окуповані райони України й змиритися з їхньою втратою, передають Патріоти України.

"Віддати й забути – захочуть щось іще. Ми маємо справу з Росією – вона, як бультер'єр, вчеплюється й гризе. Треба воювати на Донбасі, щоб не воювати в Києві. Я не знаю такої стіни, яку не можна було б проломити наявними в Росії танками, ядерною зброєю й таке інше", – наголосив Капранов.

За його словами, стіну потрібно будувати не на Донбасі, а в головах українців і в інформаційному просторі. "Чому не дійшли до Одеси, чому не захопили Харків, чому захопили такий маленький шматочок? Те, що дозволили люди, те й захопили. Зупиняють не танки, а люди. Нам із Луганської області розповідали, як це було: приходять ці "орки", а люди їм кажуть – йдіть. Коли люди просто дивляться, як "нова влада" змінює прапор на сільраді, можна захоплювати, скільки хочеш. Якщо люди кажуть "все, до побачення" – там треба дуже довго тримати окупацію", – пояснив письменник .

Капранов зазначив, що повне захоплення такої країни, як Україна, практично неможливе, оскільки коштуватиме Росії надто дорого. "Якщо Російська Федерація нас окупує і буде витрачати стільки сил на окупаційний режим, тоді жодні ціни на нафту її не врятують. Вони це теж розуміють. Їм потрібна війна на Донбасі, щоб у нас у боці стирчав ніж, і вони могли його покрутити й подивитися в очі – ну що, боляче? Це такі тортури, тільки державного масштабу", – зазначив він.

Письменник не поділяє надій на те, що якщо Україна відведе війська з Донбасу, там настане мир. На його думку, якби президентові РФ Володимиру Путіну було це потрібно, "давно б уже був мир".

"Йому потрібна війна, і там буде війна, що б ми не робили. Просто треба воювати, а не сидіти і чухати потилицю", – наголосив він. На питання, чи зможе український лідер Володимир Зеленський переговорами з Росією зупинити бойові дії, Капранов відповів: "Путін поводиться, як звичайний "розводила" з підворіття. Я розумію, що Зеленський живе піаром, але в цьому разі Путін не дасть йому такої можливості".

Джерело: Обозреватель

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...