Хіти тижня. "Суперзброя" скреп: Британія перетворила російські ЗРК С-400 на даремний металобрухт

Новітні російські ППО не є значущою загрозою для сучасних засобів РЕБ НАТО і можуть був засліплені і нейтралізовані протягом короткого часу.

Британія перетворила російські ЗРК С-400 на даремний металобрухт. Великобританія освоїла «блокування» роботи російських зенітних ракетних систем (ЗРС) C-400 «Тріумф», повідомляють Патріоти України із посиланням на The National Interest.

Ймовірно, пишуть західні ЗМІ, новітні російські ППО не є значущою загрозою для сучасних засобів РЕБ НАТО і можуть був засліплені і нейтралізовані протягом короткого часу. У матеріалі американського журналу зазначено, що військово-повітряні сили і військово-морський флот Сполученого Королівства збільшили число патрулювань поблизу кордонів РФ, де знаходяться C-400 «Тріумф». За інформацією видання, британські військові змогли знайти «дірки» в протиповітряної оборони (ППО), створюваної цими ЗРС.

Як стверджується в публікації The National Interest, потенційно це дозволяє винищувачам п'ятого покоління F-22 Raptor і F-35 Lightning II Сполучених Штатів наближатися до повітряного простору Росії, не будучи виявленими C-400 «Тріумф».
Минулого місяця видання The Drive писало, що літаки RC-135V / W, Airseeker і Sentinel R1, призначені, зокрема, для проведення електронної розвідки, могли, перебуваючи поблизу Криму, збирати відомості, яким чином інтегровані системи російської ППО і інші вузли управління і контролю реагують на бомбардувальники. У публікації зазначалося, що вересневі польоти проводилися для визначення параметрів електромагнітного випромінювання різних радарів, які становлять системи ППО Росії в Криму, наприклад, С-400 «Тріумф». Крім того, це відбувалося для розкриття бойового порядку подібних комплексів.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...