Хіти тижня. Українській владі "натягнули носа": Лукашенко повернув 32 затриманих "вагнерівців" Росії, включно з громадянами нашої держави

Бацька добряче розіграв свою партію і кинув зайвого партнера, кинувшись в обійми Москви

Уряд Білорусі передав Російській Федерації 32 бойовиків ПВК "Вагнера", які були затримані під Мінськом. Вони вже на території Росії. Про це повідомляє Генеральна прокуратура РФ.

Ще один боєць залишився в Білорусі, бо крім російського, у нього є ще й білоруський паспорт.

"Передача зазначених осіб здійснена відповідно до норм міжнародного права і національного законодавства Російської Федерації і Республіки Білорусь, в тісній взаємодії органів прокуратури наших країн. Компетентні органи Російської Федерації продовжать розбиратися з ситуацією, що склалася навколо цих громадян", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 29 липня під Мінськом затримали 33 бойовиків ПВК "Вагнера", які, за даними білоруських правоохоронців, які приїхали в країну для дестабілізації ситуації перед виборами президента. Пізніше стало відомо, що частина з них воювала на Донбасі у складі бойовиків.

Також нагадаємо, що білоруська сторона цілеспрямовано зривала візит Венедіктової у справі "вагнерівців" та розгляд запитів ГПУ, посилаючись на вельми велику заклопотаністю протидії народним протестам.


Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: