Хіти тижня. "Великий фінансовий брат відтепер стежить за нами уважно. З чим вітаю всіх. Особливо - виборців Зеленського", - Дмитро Вовнянко

Відтепер з проданої сусіду шафи, або колезі – холодильника, ви зобов’язані сплатити 18% податку на доходи фізосіб + 1,5% військового збору. І задекларувати.

"Я розповім Вам про Україну своєї мрії... Головна мета моєї діяльності – заможний Українець… Органи правопорядку повинні припинити займатися економічним тиском на бізнес"… Пригадуєте, що це? Це пункти програми кандидата в президенти Зеленського. За кандидата Заленського проголосували чимало підприємців – але наразі мрії закінчилися і в президента, і в бізнесу", - пише Дмитро Вовнянко у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"У 2019 р. в Україні ФОПів зареєструвалося на 15% менше ніж у попередньому 2018 р. За даними моніторингової компанії "Опендатабот" на початку 2017 р. в Україні було 1,76 мільйони ФОПів, на початку 2019 р. 1,84%, на початку 2020 р. – 1,88 мільйони. Падіння динаміки – очевидне. Не менше цікаво виглядає й хронологія відкриття нових ФОП. Показник завмер на періоді березень-квітень 2019 р. (вибори президента), дещо підріс у червні вересні (вибори Верховної Ради) і обвалився у вересні – після призначення уряду. На початок 2020 р. показник - найнижчий за останні два роки.

Що це означає? Виключно те, що підприємці стали масово уходити в тінь. Віщую, що цей процес пожвавиться і вже невдовзі. З 28 квітня в дію вступають норми закону "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, здобутих злочинним шляхом".

Законом істотно розширено перелік суб’єктів фінансового моніторингу, тобто людей і організацій, які зобов’язані стежити за фінансовими операціями, і в разі підозрілих транзакцій повідомляти про це до фіскальних і силових органів. До цього переліку потрапили бухгалтери, але не всі – лише бухгалтери-аутсортери, тобто по суті ФОПи, які надають послуги фінансового обліку. По факту тепер такі бухгалтери мусять шпигувати за своїми замовниками, і в разі виявлення підозрілих операцій – "стучати куму", як казали в часи НКВД і ГУЛАГ. Інакше – ці бухгалтери самі стануть злочинцями. Очевидно такі новації водночас вплинуть і на добробут бухгалтерів-аутсортерів, і на підприємців які не можуть дозволити собі утримувати штатного бухгалтера. Під фінансовий моніторинг потрапляють також операції з віртуальними активами, в т ч – з криптовалютами. Щирі вітання підприємцям які уже всунулися в цей ринок – вольниця завершилася.

Штрафи законом передбачені "кусючі" – за неподання або несвоєчасне подання Госфінмонторінгу інформації по підозрілим штраф становить до 20 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (НМДГ), тобто до 340 тисяч гривень. Раніше він становив до 34 тисяч гривень. Взагалі-то відмивання коштів, це цілком конкретні операції пов’язані з торгівлею забороненими наркотиками, людьми, зброєю, тощо. Але якщо раніше, для моніторингу фінансів через подібні злочини була потрібна певна доказова база і ухвала суду, то тепер бізнес потрапляє під тотальний контроль, при чому з боку його ж бухгалтерів.

В принципі під такий моніторинг потрапляють лише операції від 400 тисяч грн., й відтак малому бізнесу ніби нема чого перейматися. Але це так лише на перший погляд. Чимало підприємців ФОПів роботи виконують для великих бізнес-компаній – так зручно їм обом. Одні позбавлені потреби мати людину в штаті, інші можуть працювати водночас з кількома фірмами. Фінансовий контроль з усіма притаманними йому витратами часу і ресурсів, явно призведе до згортання низки компаній, і відтак на бобах опиняться й ФОПи також. І цей процес уже іде.

Але ФОПам і зараз розслаблятися зарано – про них уже подбали. З 31 січня 2020 р. в Україні НЕ ІСНУЄ банківської таємниці. Відтепер до рахунків громадян без ухвали суду доступ мають низка силових і фіскальних органів, у т ч – прокуратура, НАБУ, ДБР, тощо. Що це означає? Що відтепер з проданої сусіду шафи, або колезі – холодильника, ви зобов’язані сплатити 18% податку на доходи фізосіб + 1,5% військового збору. І задекларувати. І єдиний соцвнесок сплатити. Бо якщо зловлять – мало не здасться. Переконаний – найбільше фінмоніторинг зацікавлять рахунки осіб, пов’язаних з опозиційними партіями.

Великий фінансовий брат відтепер стежить за нами уважно. З чим вітаю всіх. А особливо – виборців Зеленського".

Джерело: Site.ua

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...