"Хлопчики для биття", або "Українські експерти" на службі у кремлівських пропаганд*нів (відео)

Їм організовують телемости з бойовиками, перекрикують, вимикають мікрофони та навмисне сварять. А в деяких роль така – нести дурниці.

"Хлопчики для биття" – так називають українських експертів та політиків, які ходять на російські шоу і стають частиною пропаганди Кремля. Чому вони погоджуються та скільки це коштує – передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Хто з українців виступає на російських шоу

З початку війни там бували ексрегіонали та різні експерти. Зокрема, політологи В’ячеслав Ковтун, Вадим Карасьов, Олеся Яхно та Вадим Трюхан. У останнього, до речі, кар’єра експерта з України, як мінімум, у шоу скандальної пропагандистки Скабєєвої закінчилась.

Свою участь з 2015 року у російських шоу Вадим Трюхан виправдовує так: "це майданчик для того, щоб доносити правдиву інформацію про те, що відбувається у відносинах між Україною та Росією".

Вадим Трюхан

Каже, грошей не платили, тільки покривали витрати на житло та транспорт. І, мовляв, навіть щось в нього та й виходило доносити до мас. "Але рівень хамства почав зашкалювати, у мене є підозра, що це спланована акція, щоб більш-менш потужних експертів звідти видавити", – говорить політолог.

Не видавити, а виставити дурним цапом-відбувайлом, і все це – максимально продумано. Навіть сварки між експертами з України.

Також неодноразово на ту сторону правди намагались заманити і журналіста Романа Скрипіна, але "не на того нарвалися". Зізнається, що навіть пропонували 50 тисяч рублів.

Скільки платять українцям за участь у російських шоу

Раніше ж самі російські ЗМІ рахували, скільки отримують "хлопчики для биття" у ефірах таких ток-шоу. Невідомий в Україні, але дуже популярний у Росії політолог В’ячеслав Ковтун, якого копають у багатьох таких передачах, має близько 500 тисяч гривень на місяць.

Про це повідомляють незалежні ЗМІ станом на 2017 рік. Він найдорожчий за версією російських ЗМІ. Рядові експерти – від 4 до 6 тисяч гривень за ефір. Проте самі вони цей факт не підтверджують.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...