Ходив по Золотому, як вдома: МЗС висловило протест через візит російського депутата на Донбас

Силовикам доручено перевірити, чи перебував Олексій Журавльов на ділянці розведення сил та засобів у районі Золотого.

Олексій Журавльов (ліворуч). Фото: скріншот з відео.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест через незаконний візит депутата Держдуми Олексія Журавльова до Золотого-5 Луганської області, передають Патріоти України.

«Висловлюємо рішучий протест у зв’язку із незаконною поїздкою представника законодавчого органу РФ на тимчасово окуповану територію України в Луганській області, яка відбулася з порушенням встановленого порядку перетину державного кордону України», — йдеться в повідомленні відомства.
Згідно з повідомленням, силовикам доручено перевірити, чи перебував Журавльов на ділянці розведення сил та засобів у районі Золотого. Українські дипломати також нагадали, що відповідно до санкцій 2018 року, Журавльову заборонили в'їзд на територію України.

У МЗС наголосили, що всі несанкціоновані Україною візити російських чиновників на окупований Донбас та до анексованого Криму є грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України.

Нагадаємо, 2 листопада Золоте-5, окупований бойовиками мікрорайон Золотого, відвідав депутат Державної думи Росії, лідер партії Родина Олексій Журавльов. Його супроводжували бойовики і представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...